Foto knudsen cc vestFoto knudsen cc vest

VI HAR NÅ OVER 500 MEDLEMMER. MELD DEG INN DU OGSÅ !!!       Klikk her for innmeldingskjema

Hvis du som medlem ønsker å motta informasjon fra oss via e-mail, registrer deg ved å klikke her.  

Lag link til Lillestrøm Jazzklubb under dine favoritter/favorites  ved å klikke her
eller sett som din hjemmeside/homepage ved å klikke her

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser.
Bli medlem ved å klikke her 

HVA SKJER

TUR TIL NEW ORLEANS ELLER PRAHA ?
LES MER OM TIDL. TURER OG MELD DIN INTERESSE FOR NYE TURER, KLIKK HER

 


KLIKK PÅ LOGO
ELLER LES PDF VER.
HER

31. JANUAR

DENNE UKE


NB!
JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
HAR TATT
SOMMERFERIE !

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Støtt oss - klikk her!

Vår jazzkafe tar nå sommerferie !
Vi er tilbake lør. 29. september,

Men før dette er det Romerike Storbandfestival 21-22. sept. Programet legges ut fortløpende, klikk her

 

Fått vårt siste nyhetsbrev?
(04. juni)

LES HER >>Klikk her!<< LES HER

 

 

DENNE UKA'S SPONSORER:
 

 

VÅRE SPONSORER

STØTTER KULTURTILBUD

DET SWINGER AV !

Bare en liten kuriositet.......

siden Lillestrøm Jazzklubb gjenoppstod !

Eller.......

NESTE UKE

NB!
JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
HAR TATT
SOMMERFERIE !

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Støtt oss - klikk her!

Vår jazzkafe tar nå sommerferie !
Vi er tilbake lør. 29. september,

Men før dette er det Romerike Storbandfestival 21-22. sept. Programet legges ut fortløpende, klikk her

 

NB!  VI HAR FLYTTET FRA FAGERBORG HOTEL TIL SCENE 5 PÅ KULTURSENTERET  NB!


Lillestrøm Kultursenter
Kikegata 11


LES ARTIKKEL, KLIKK PÅ LOGO

Lillestrøm Jazzklubb har hatt fast tilholdssted på Fagerborg Hotel i over 19 år etter at vi revitaliserte klubben i 1998, men vi har hele tiden også hatt et godt samarbeid med Kultursenteret, noe ikke minst det årlige RIBBEjazz arrangementet i romjula er et synlig eksempel på. Når Fagerborg Hotel nå skal avvikle sin virksomhet, var det et opplagt valg for Jazzklubben å velge Kultursenteret og Scene 5 som sitt nye tilholdssted. Hver lørdag i sesongen blir det jazzkafe med et enda bredere tilbud enn tidligere, i tillegg til flere kveldskonserter i større format på flere av de andre scenene i kultursenteret. Er du medlem av Jazzklubben vil du få tilbud om rimeligere billetter på disse konsertene og andre spennende tilbud. På den første jazzkafeen klinker vi like godt til med en jazzikalsk godbit i verdensklasse. Se også artikkel i RB, klikk her

 

LES PDF VER.
KLIKK HER

RIBBEJAZZ 29.12.2017

LILLESTRØM
KULTURSENTER

FRE. 29.12

KL.19.00-02.00

 

Forh. salg av bill.
 er godt i gang
;
64 84 74 50

ONLINE BEST.
KLIKK HER

Utsolgt de to siste årene - 1100 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå til kr. 475, - og spare inntill kr. 120,- pr. bill. Fra 01.12 er prisen kr. 550,-. Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr. 595,-

Komplett program;  www.ribbejazz.no

www.ribbejazz.no

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.....
Eller en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz og noe for enhver smak !

MER VELSMAKENDE OG VARIERT ENN NOEN GANG TIDLIGERE !

FOR 12. ÅR PÅ RAD

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 10. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

 

TRIO DE JANEIRO - KONSERT INKL. JULEMAT - FOR 15. ÅR PÅ RAD

AVSLUTTER
 JAZZKLUBBENS
HISTORIE PÅ
FAGERBORG
NB!
SØN. 19.11
KL.18.00

NB! SØNDAG 19.11

- vi benker oss på Copa ”Fagerborg” Cabana før julestria setter inn !

FOR 15. ÅR PÅ RAD ! 

Forh. salg av bill. på Fagerborg,  Tlf. 64 84 74 00
Kjøp på forhånd og få reservert bord for her blir det fullt.
Pris inkl. juletallerken eller lutefisk kr. 590,-

DETTE ER RASENDE BILLIG FOR BÅDE KONSERT OG MAT !

Trio de Janeiro

ONSERT MED JULETALLERKEN ELLER LUTEFISK

Trio de Janeiro varierer i sammensetning, men kjernen består alltid av Tom Lund og Anne-Marie Giørtz og deres brasilianske kjærlighetssanger.  Tom Lund stiftet bandet i 1988. I alle disse årene har han samlet musikere rundt seg for å jobbe med bossa novaen, sambaen og andre musikkformer som vi forbinder med Brasil og landene omkring.

Hvem om er årets gjester er som alltid en godt bevart hemmelighet. Men det ryktes en særdeles toppet liste siden dette er siste gangen på Fagerborg !!!

Øysten Sunde, Celio de Carvalho, Kenneth Ekornes, Frøydis Grorud, Roy Nicolaysen og Sveinung Hovensjø har tidligere stått på gjestelisten.

JUBILEUMSKALENDER

NEDTELLINGS
KALENDER
TIL
20-ÅRS
JUBILEET
NESTE ÅR

 

SE BILDER FRA LANSERINGEN KLIKK HER


Ronny Østnes som har tatt alle de flotte bildene mottar blomster og utnevnes samtidig til Årets Medlem !

Eksklusiv kalender signert og nummerert kan kjøpes hver lørdag under vår jazzkafe på Fagerborg Hotel (kun kr.150,-)
((usign,/unum. kun kr.100 ,-))
eller bestilles ved å klikke

 Frakt og omkostninger
kommer da i tillegg.

EKSKLUSIV
JUBILEUMS-
KALENDER
TIL SALGS

Lørdag 28.01 markerte Lillestrøm Jazzklubb sin 19-års dag og startskuddet for nedtelling til 20-års jubileet neste år. Ingen ringere enn Egil Eldøen & Per Kolstad med bakgrunn i et av Norges mest populære band - LAVA - stod for musikken ! I tillegg starter vi salget av vår eksklusive og nummererte jubileumskalender, som bare vil bli trykket i 200 eksemplarer, signert av Ronny Østnes som har tatt alle de flotte bildene.

Lillestrøm Jazzklubb var et begrep på 1970-tallet, for så å bli nedlagt tidlig på 80-tallet. 31. januar 1998 dro den nye jazzklubben i gang igjen med stor suksess og neste år kan vi altså feire 20-års jubileum etter at klubben ble revitalisert. Startskuddet og nedtellingen til det store jubileet om ett år markerer vi med en «nedtellingskalender» hvor du hver måned får en påminnelse om at festkonserten nærmer seg. Hvis noen skulle være i stand til å fange øyeblikket under noen av våre jazzkonserter måtte det bli vår lokale fotograf Ronny Østnes, som etter snart 30 års erfaring har hatt mange store prosjekter både innenlands og utenlands. Gjennom linsen har han på sin spesielle måte fanget stemningen før, under og etter noen av arrangementene og tegnet sin egen verden i negativet. Så fremkalles filmen og han arbeider videre med lys, skygge og kontrast. Akkurat som små noter i lengselen etter å skape musikk. Vi er veldig takknemlige og stolte for at Ronny tok på sg dette oppdraget da han fikk høre om idéen!

 "FORVANDLET FLISBYEN TIL JAZZENS HJEMSTED"


Se større bilde på FB, klikk her

Med overskriften "Forvandlet Flisbyen til jazzens hjemsted" og terningkast 6 i Romerikes Blad under Byfesten til Transatlantic Express tar vi nå en velfortjent sommerferie ! Takk til musikere og band, medlemmer og øvrig publikum for årets vårsesong som alltid toppes og avsluttes med Byfesten og stinn brakk i Jazz & Blues Teltet.


Bandfoto: Per Solrud

 "PRISUTDELING" I REGI AV PRIMA VISTA SOCIAL CLUB

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Prima Vista Social Club er et nytt, ellevilt underholdningsband som består av Oslos kanskje beste blåserekke, et hardtsvingende komp, og er frontet av entertainer Svein Erik Martinsen.

 

Prima Vista Social Club

Prima Vista Social Club tok Lillestrøm med storm og delte også ut en pris under konserten. Se bilder

 

Bandet spiller publikumsvennlig swing, blues, jump and jive, inspirert av popmusikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima og Louie Jordan som inspirasjonskilder. Elegant antrukket, men med mye show, gags, dansetrinn, såpebobler, kåring av dagens publikummer med fanfare osv :-)
Bandet består av; Erik Eilertsen (trompet), Håvard Fossum (sax), Kristoffer Kompen (trombone), Svein Erik Martinsen (gitar/vokal), Jens Fossum (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer) 

 EKSEMPEL PÅ EN AV TURENE i 2016 TIL PRAHA OG BOHEMIA JAZZ FEST

11-14
JULI

 

Les mer om Praha og se masse bilder på;
www.jazzreiser.no

 

JAZZ- OG SOMMERTUR TIL PRAHA
11-14 JULI KUN FÅ PLASSER !

Opplev noen deilige sommerdager i gamlebyen i Praha, shopping, god mat, øl, jazz, severdigheter, 2-3 dager med gratis konserter på Gamletorvet i Praha (Bohemia Jazz Fest) og konsert med Angélique Kidjo i vakre Smetana Hall .

Programmet til Bohemia Jazz Fest er i skrivende stund ikke publisert, men endelige program kommer så snart dette er på plass !

Turen kan altså kombineres med konsert med Angélique Kidjo, en av de største artistene i afrikansk musikk. En kreativ energi med tolv internasjonale album. Fra det lille landet Benin, har hun vunnet priser og anerkjennelse over hele verden.  "Det eneste større enn Angélique Kidjo stemme er hennes hjerte.", har USAs tidligere president, Bill Clinton, uttalt !
Den Grammy Award-vinnende artisten er et levende ikon: "Afrikas fremste diva". Hun er et symbol på Afrikas kreativitet, energi og skjønnhet. Hennes musikk er en unik blanding av hennes egen vestafrikanske arv kombinert med funk, jazz og latin musikk, samt mye mer.

MELD DIN UFORPLIKTENDE INTERESSE, KLIKK HER

MELD DIN INTERESSE OGSÅ FOR SENERE TURER
For mer info om Praha og påmelding, klikk HER


JAZZMUSIKANTER PÅ KARSBROEN I PRAHA ER ET DAGLIG SYN

"SITATET"

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 02.04.16

SØREN BØGELUND;

Det er ingen sak å spille når man står overfor et flott publikum i en veldrevet jazzklubb med særdeles hyggelige folk i styret. Tusen takk for en herlig opplevelse enda en gang!

RIBBEjazz 29.12 2015

LILLESTRØM
KULTURSENTER

TIR. 29.12

KL.19.00-02.00

Forh. salg av bill.
 er godt i gang
;
64 84 74 50

ONLINE BEST.
KLIKK HER

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå til kr. 475, - og spare inntill kr. 120,- pr. bill. Fra 01.12 er prisen kr. 550,-. Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr. 595,-

www.ribbejazz.no

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.....
Eller en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz og noe for enhver smak !

 

MER VELSMAKENDE OG VARIERT ENN NOEN GANG TIDLIGERE !

FOR 10. ÅR PÅ RAD

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 10. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Komplett program legges ut på  www.ribbejazz.no

LOKALBIDRAGET - 3 MILLIONER DELT UT -  VI GIR DEG MERE JAZZ !

LOKALBIDRAGET

O jul med din glede!

LillestrømBanken har delt ut hele 3 millioner kroner til foreningene som deltok på Lokalbidraget. Adm. banksjef Siri Berggreen og markedssjef Trine Ullereng delte ut sjekk etter sjekk til storfornøyde mottakere.

LillestrømBanken har gjennom hele sin historie bidratt med midler til lokale lag og foreninger. Vi har ikke sett noen andre banker i Norge som gjør noe tilsvarende. Jazzklubben sender med dette en stor takk til LillestrømBanken for bidraget og til de av våre medlemmer som har stemt på oss !

 


Medlemstilbud !
Lillestrøm Jazzklubb har en aktiv sponsoravtale med LillestrømBanken, og har dermed fått et unikt tilbud til våre medlemmer; Gratis kortbruk, Boliglån fra 2,35 prosent og Fri etablering av boliglån !
Dersom du ønsker å kontaktes for et uforpliktende tilbud fra LillestrømBanken så sender du SPONSOR til 2007.

 EKSEMPEL PÅ EN AV JAZZTURENE TIL TALLINN

07. - 09. DES.

 

 

Les mer om Tallinn og se masse bilder på;
www.jazzreiser.no

Pris pr. pers. i dbl. rom ca. kr. 2.900,- inkl. flyreise og 2 netter på hotel. (Pris pr. pers. sgl rom ca. kr. 3.900,-)

OPPLEV JULESTEMNINGEN I HANSABYEN TALLINN 07. - 09. DESEMBER.
 

Nyt et par deilige dager i gamlebyen i Tallinn, julemarked, shopping, besøk på middelalder- og russisk restaurant, hotwine, jazz og severdigheter.

(MELD DIN INTERESSE OGSÅ FOR SENERE TURER)

For mer info om Tallinn og påmelding, klikk HER


 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.10

 

 


ETTER DEBUT KONSERTEN
FOR 10 ÅR SIDEN !

Lucky Seven m/ Åse Lomsnes (v) - 10-års jub.

Det har gått 10-år siden bandet hadde sin første konsert - i Lillestrøm !

Lørdag 10.10 fikk bandet servert jubileumskake av jazzklubben !

7 erfarne musikere som er håndplukket av multiblåsertalentet Christian Frank for å få den rette sounden til 30-tallets hotte swingjazz representert med bl.a. New Orleans trompetisten Henry "Red" Allen og en av de største pianistene i jazzhistorien; Teddy Wilson. Dette flotte bandet har gledet oss ved flere anledninger Med seg har de også vokalisten og vår tidligere UngJazz vinner Åse Lomsnes, som til tross av sin unge alder ubeskjedent gir oss en Ella&Billie-feeling med et snev av Sørstats dialekt i sangen !
Aase Lomsnes – vokal, Erik Eilertsen – trompet, Lars Frank – klarinett og alt-/tenorsaks, Christian Frank – alt-/tenorsaks, Ivar Andresen – piano, Eyvind Ellingsen – gitar, Jermund Kristiansen - bass og Bjørn Olufsen – trommer.

 EKSEMPEL PÅ EN AV JAZZTURENE TIL PRAHA I 2015

20 - 23 OKTOBER

 

Les mer om Praha og se masse bilder på;
www.jazzreiser.no

Pris pr. pers. i dbl. rom ca. kr. 3.475,- inkl. flyreise, transport fra/til flyplass i Praha, velkomstdrink, 3 netter på hotel inkl. frokost, konsertbillett. (Pris pr. pers. sgl rom ca. kr. 4.650,-)

JAZZ/HØSTTUR TIL PRAHA

20-23 OKTOBER

INKL. KONSERT MED CHRIS BOTTI (US)

Opplev 3 deilige høstdager i gamlebyen i Praha, shopping, god mat, øl, jazz, severdig-heter og konsert med den amerikanske pop/jazz trompetisten Chris Botti.

Meld din interesse, klikk her (((kun 2 ledige plasser)kkk((

I 2013 vant Botti Grammy-prisen for beste instrumentale popalbum, men hele fire av albumene hans har nådd førsteplassen på den amerikanske jazzalbumlista til Billboard. For mere info om Chris Botti  (på engelsk), klikk her

Svært begrenset antall konsert billetter og hotelrom, først til mølla.......... KUN 2 PLASSER IGJEN !

(MELD DIN INTERESSE OGSÅ FOR SENERE TURER DETTE ÅRET.)

For mer info om Praha og påmelding, klikk HER


JAZZMUSIKANTER PÅ KARSBROEN I PRAHA ER ET DAGLIG SYN

 

45 ÅR
MED
ØSTNES
OLDTIMERS

45 år med Østnes Oldtimers ! Flott jubileumsbok med masse nostalgiske bilder er mulig å bestille.
Send en mail til

Her kan du lese litt av historien; http://www.jazzklubb.no/Oldtimers.html

PREMIERE PÅ MonicaZ Vals, STINN BRAKKE OG FANTASTISK KONSERT 21.02

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 21.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

MonicaZ vals - tribute to Monica Zetterlund

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg - B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik K. Jøkling - trommer.

Dette superlaget har premiere og setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

 

 

I kveld d. 26.05 mottok vi den triste beskjeden at Øivind Helseth har gått bort. Øivind var med å starte nåværende Lillestrøm Jazzklubb for 17 år siden. Han kan se tilbake på et rikt musikalsk liv. Et av hans kjære band, Romerike All Stars, var også det første husbandet i Jazzklubben. Bildet er fra hans avskjedkonsert på Fagerborg 07. nov. 2009 da han måtte gi seg som aktiv musiker, men jazzinteressen var selvsagt fortsatt glødende. Jazzklubben hadde også gleden av å være med å feire hans 70-års dag i oktober 2013 med familie og bortimot 200 musikkvenner. Øivind vil bli dypt savnet, men de gode minnene og kontrabassen din "Lydia" vil alltid bli husket. Hvil i fred.

ÅRETS MEDLEM 2014 KÅRET PÅ VÅR 17-ÅRS MARKERING

JAZZ JUBILEE
17ÅRS MARKERING !

Tove Nilssen ble kåret til årets medlem 2014 på vår 17-års markering lørdag 31.01. Hun tok et blinkskudd av et foto under fjorårets Byfest som viser i all tydelighet stemningen på en av våre konserter. Bildet synes vi ble så bra at vi har brukt det både på toppen av vår FB side, https://www.facebook.com/groups/lijazz/ og hjemmesiden her. Bildet er tatt med en iPhone, men iflg. fotografen ikke helt tilfeldig tatt. Et våkent øye og et enkelt kamera kan være nok til å dokumentere et stemningsfullt og minneverdig øyeblikk og en swingende flott konsert ! Stor takk til Tove :-)

 EKSEMPEL PÅ EN AV JAZZTURENE TIL PRAHA I 2014

14 -17 JULI

Les mer om Praha og se masse bilder på;
www.jazzreiser.no

Pris pr. pers. i dbl. rom ca. 4.700,- inkl. flyreise, transport fra/til flyplass i Praha, velkomstdrink, 3 netter på hotel inkl. frokost, båttur med jazz og konsert med Natalie Cole.

JAZZTUR TIL PRAHA

Inklusiv konsert med NATALIE COLE

14-17 JULI

KUN FÅ PLASSER ! (MELD DIN INTERESSE OGSÅ FOR SENERE TURER DETTE ÅRET.)

For mer info om Praha og påmelding, klikk HER


JAZZMUSIKANTER PÅ KARSBROEN I PRAHA ER ET DAGLIG SYN

UNGJAZZ PRISVINNER 2012

 

Lillestrøm Jazzklubbs UngJazz pris er tildelt vokalisten CAMILLA NETTUM fra Nannestad.
Prisen ble delt ut under hennes opptreden på  RIBBEjazz den 29. desember i Lillestrøm.

 

FORKORT VENTETIDEN MED Å HØRE LITT SLØY JAZZ !

GORDON HASKELL

JAZZ SINGER AND SONGWRITER

LYTT TIL "HOW WONDERFUL YOU ARE"

KLIKK PÅ LOGO UNDER

 

JAZZ JUBILEE 2008 - 10 ÅRS JUBILEUM !

JAZZJUBELKVELD
”Det swingte som rakkern fra scenen, og fullsatte benkerader i Kultursenteret jublet for Lillestrøm Jazzklubb som feiret sitt 10 års jubileum med århundrets jazzkonsert i to saler”

”JAZZKLUBBENS JUBELÅR”....

"Klubben har egentlig hatt jubelår hvert år siden den ble gjenopplivet i 1998, men i år fyller den 10 år"

Les hele omtalen, klikk på logo;

Les mer, klikk på logo !

JAZZ JUBILEE
10-ÅRS
JUB. KONSERT
FRE. 01.02
KL.19.00

LILLESTRØM
KULTURSENTER

Klikk på logo for å lese mer om vinter jazz !


 

JAZZ JUBILEE HOT FIVE
Ragtime og Hot Jazz fra vårt sammensatte All Star Band ledet av Christian Frank.
BIG CHIEF JAZZBAND
Verdens lengst bestående aktive jazzorkester.
STOKSTAD/JENSEN TRAD.BAND
Bandet som innførte begrepet Gla’jazz i Norge.
ASPHEIM OLDTIMERS
Et stykke norsk gammeljazzhistorie.
YTRE SULØEN JASS-ENSEMBLE
m/ TRICIA BOUTTÉ
Et av våre mest bejublede jazzorkestre som også ivaretar gospeltradisjonen. Spesiell gjest; vokalisten og gospelsangerinnen Tricia Boutté fra New Orleans
THE SINATRA SONGBOOK
m/ MAJKEN & "UFFE"
Det beste fra den rike amerikanske vokaljazztradisjonen med crooneren Ingar Kristiansen i front. Spesielle gjester; Majken Christiansen (dk) og Ulf Johansson Werre (s). 
BODIL NISKA KVARTETT
Tenorsaksofonisten smelter alles hjerter med sin varme og bløte tone og leverer  standardlåter og ballader bare slik hun kan.
LOKALE INNSLAG
Bl.a. stort skolekor med 80 ungdommer fra Lillestrøm VGS
og jazzklubbens initiativtaker Turid Lisbeth Nygård 

10-ÅRS JUBILEUM CONT.

JAZZKAFÉ #350 !
FAGERBORG
LØR. 02.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Klikk på logo for å lese mer om vinter jazz !

Romerike All Stars består av 7 swing- og trad.jazz-musikere fra Romerike og var orkesteret som spilte på den aller første jazzkafeen for deretter å bli husband de første årene. Impulser og repertoir blir i stor grad hentet fra New Orleans jazz på 40-tallet.

På kvelden serverer Fagerborg - av mange nå omtalt som jazzhotellet på Romerike - en 3 retters festmiddag til samme pris som for 10 år siden ! Les mer, klikk her.....

"SITATET 2"

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 12.05

Klikk på logo !
Les mer, se bilder og
WEB TV fra Fagerborg.
Klikk på logo !

HALLGEIR PEDERSEN;
"Trives på Jazzklubben"

- Jazzklubben med de hyggelige formiddagskonsertene på Fagerborg hotell har i en årrekke vist seg og være en levedyktig, seriøs og pålitelig sådan, og med et særdeles godt rykte på seg. Den er i sin helhet drevet av entusiaster, med leder Odd Brubak i spissen som utvilsomt har et hjerte som banker for jazzen, forteller gitaristen.
Hallgeir synes at dette er en kjærkommen "rute" å ta for band fra hele landet. Han mener at siden at musikerne kommer tilbake år etter år er dette et kvalitetsstempel for klubben. 

- Selv minnes jeg at jeg spilte første gang på Fagerborg i 2002, og har som nevnt stadig vendt tilbake med forskjellige konstellasjoner, sier gitaristen.

 

 

 

 

LILLESTRØM JAZZKLUBB TILDELT PRISEN ÅRETS JAZZKLUBB PÅ ØSTLANDET 2004
Styreleder i Østnorsk jazzsenter, Ottar Gjerde, delte ut prisen lørdag 29. januar 2004 på Fagerborg Hotel i forbindelse med Jazzklubbens 7-års markering og konsert med "Nordisk Unionsjazz". Årets tildeling begrunnes med bl.a. "klubbens store spennvidde, høye kunstneriske kvalitet og godt besøkte arrangementer. Med sine 500 medlemmer har dessuten Lillestrøm Jazzklubb det høyeste antall medlemmer blant alle klubbene på Østlandet". 
Les mer omtale ved å klikke på logoene under !
   
BALLADE

LILLESTRØM JAZZKLUBB
5 ÅR !

1998 - 2003


En CD med live opptak fra jubileums konserten i Lillestrøm Kultursenter er til salgs. Bestilles ved å klikke her....
RØVERKJØP, KUN KR.100,- 

Lillestrøm Jazzklubb feiret 5-års jubileum i 2003 og foruten en verdig markering på ”gjenfødelsesdagen” den 31. januar, arrangerte vi en tur til New Orleans under Jazz & Heritage festivalen (24.04 - 04.05).  Nesten 100 medlemmer meldte sin interesse da vi begynte planleggingen av turen. Etter hvert ble det 60 medlemmer som reiste av gårde til The Big Easy.
Les mer om turen ! Klikk her. 
 

 

SKEDSMO KOMMUNES
KULTURPRIS
2003
TILDELT
LILLESTRØM JAZZKLUBB

Kulturprisen tildeles personer eller organisasjoner som har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i Skedsmo. I begrunnelsen heter det bl.a;
"Lillestrøm Jazzklubb har de siste årene vært en av de mest aktive kulturformidlere i Skedsmo. De har gjennom sin aktive kulturformidling og brede engasjement for kulturlivet på mange plan markert kommunen på en svært positiv måte. Dette er en innsats og et arbeid som Skedsmo Kommune mener er vel verdt en kulturpris." Les mer her....

HER OPPDATERES ETTER HVERT NOEN HØYDEPUNKTER FRA ÅRETS SESONG:

13-16 JUNI

Nå blir det fest i bakgården ved Fratelli!
Det populære JAZZ- OG BLUESTELTET på Byfesten blir STØRRE! Velkommen til herlige, musikalske opplevelser i bakgården ved Fratelli, inngang fra Torvgata. Perfekt for deg som elsker LIVE MUSIKK med hovedvekt på lokale band og musikere OG for deg som liker å ha sted å SETTE DEG NED under Byfesten.
Fri entré, naturligvis!

JAZZ & BLUES TELTET I VOLDGATA BLIR I ÅR FLYTTET TIL BAKGÅRDEN BAK FRATELLI MED INNGANG FRA TORVGATA I SAMARBEID MED MUSIKKSCENEN "VINTERMYGGEN".
SE PROGRAMMET, KLIKK HER TBA !
FOR KOMPLETT PROGRAM ALLE SCENER KLIKK HER

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 09.06

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Støtt oss - klikk her!

Det er et utrolig 50-års jubileum som skal markeres denne ettermiddagen. Vi håper flest mulig blir med på feiringen av dette populære lokale danseorkesteret og gleder oss stort til denne lørdagen !

Østnes Oldtimers - Good Old Times

50-års markering !

Musikken som hobby og avkobling fra den daglige dont går igjen som en rød tråd i alt orkesteret har foretatt seg. Alle medlemmene har vært i fast arbeid innen ulike profesjoner, men alle har hatt musikken som felles interesse. I Romerikes Blad ble bandet omtalt som et publikumsky ”doldis”-orkester, naturlig nok ettersom man var mer opptatt av musikken enn å vise seg fram ! Orkesteret spiller storband orientert melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet, med innsmett av fransk og latinamerikansk dansemusikk. Vokalist med dette utrolig populære lokale danseorkesteret er Beate Skråmm Bakker. Når Oldtimers passerte 45 år ble heldigvis den livslange historien samlet mellom to permer med masse flotte nostalgiske bilder. Nå har de lagt ytterligere noen aktive år bak seg, men er still going strong. Vi gleder oss !

Les mer om orkesteret og historien, klikk her

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 02.06

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Eirik Svela Group feat. Julia Wiklund

Julia Wiklund er en ung svensk tenorsaksofonist og studerte jazz og improvisasjon ved Skorups Folkhögskola. Nå er hun student ved Norges Musikkhøgskole og er en av mange unge lovende jazzmusikere vi kommer til å høre mye fra de kommende årene.
Gitaristen Eirik Berg Svela og bassisten Håkon Norby Bjørgo henter inn både etablerte og kommende jazzprofiler når de arrangerer mandagsjazz på Smia i Oslo en gang i måneden. Noen av disse musikerne vil vi nå også presentere i Lillestrøm og Julia Wiklund er en av disse.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 26.05

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

MarlenTrio

Marlen Tjøsvoll synger jazz inspirert av de store jazzdivaene Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London. Med sin særegne vibrato og dype musikalitet fremfører hun tradisjonelle standardlåter med en egen signatur.
Det var etter at hun studerte utøvende sang ved Berklee College of Music at hun først fikk sansen for å synge jazzmusikk, og har siden beveget seg dypere og dypere inn i jazzens verden. Marlen er opprinnelig fra Karmøy, og har vært en del av utallige musikkproduksjoner både i Norge og USA.
Marlen Tjøsvoll, vokal, Jacob Holthe Thorsen, gitar og Åsmund Evja Eikill, bass

 

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 12.05

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

"Swingbrettet"

Swingjazz og sløye sommertoner på ett brett med Lars Frank, sax, Svein Erik Martinsen, gitar og vokal, Svein Gusrud, bass og Finn Torgersen på trommer

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 05.05

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Helene Edler Duo

Duoen består av Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen. Her kommer du til å høre Evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken. I tillegg blir det litt sanger av legenden Eva Cassidy !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 28.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Lena & Salongtrioen - Lugna låtar

Med den allsidige svenske sangerinnen Lena Petterson i front, er dette en stilfull og sjarmerende gruppe som spiller variert og tidløs musikk for voksne; fra kjent svensk vise- og jazztradisjon, med sanger fra Monica Zetterlund, Cornelius Vreeswijk og Bo Kaspers orkester, til amerikansk standardjazz. Lena & Salongtrioen byr også på lune låter fra Bo Kaspers, Burt Bacharach, Astor Piazolla og Edith Piaf.
Lena Petterson (vokal), Einar Thorbjørnsen (piano/synth), Øivind Madsen (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer).

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 21.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER


Kirsti Sørlie Hansen & Joachim Svendsen
Gjest for anledningen er bl.a. Thomas Hvale (trommer).

- Bergtatt av Eva Cassidy
Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" trakk Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen fullt hus i vår- og høstsesongen i fjor. Her kommer en oppfølger med bl.a. en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook".
Eva Cassidy var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. Hun ble beskrevet som en av sin generasjons største stemmer av den britiske avisen  The Guardian. Hun var likevel relativt ukjent utenfor hjembyen Washington D.C. da hun døde av kreft i 1996 bare 33 år gammel. Men etter hennes død ble innspillinger med henne utgitt, og har hittil solgt over ti millioner eksemplarer.
Kirsti Sørlie Hansen har latt seg inspirere av sitt store idol. Sammen med Joachim Svendsen, på gitar, framfører de Cassidys tolkninger av en rekke fantastiske låter, deriblant som nevnt mange perler fra The Great American Songbook !

Kirsti og Joachim har opptrådt i Jazzklubben i ulike sammen-henger. De har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer, og setter stor pris på akustiske konserterer hvor de får ekstra nær kontakt med publikum. Kirsti er fra Rælingen, er utdannet skuespiller og sanger, og har en rekke roller og konserter på CVen. Nevnes må også at Kirsti ble landskjent da hun deltok på IDOL i 2011. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt ! Joachim er kjent fra en rekke musikalske konstellasjoner og spiller blant annet gitar for Stephen Ackles og i Fat Fred & The Possum Hunters.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 14.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Staffan William Olsson Trio - POP!

Staffan William-Olsson Trio består denne lørdagen av Terje Gewelt på bass og vår egen Erik Jøkling på trommer, i tillegg til Staffan på gitar. Gruppen spiller jazzversjoner av ABBA, Black Sabbath, Creedence, Nancy Sinatra, Ricky Martin, Lill Lindfors, Torbjørn Egner, Geir Tveit, Willie Nelson m.fl.

CDen “POP!” mottok følgende presseomtale da den ble utgitt:

“POP! gir kjente melodier nytt liv og viser at de overlever i ny tapning. En plate både for jazz- og popfolket.” (Kurt Bakkemoen, VG).

"POP! er blitt en vakker, liten sak som strekker seg et godt stykke utover det tradisjonelle nedslagsfeltet for en standard jazztrio.” (Bjørn Olav Nordahl, Dagens Næringsliv).

"Kan du be om mer fra en blank, rund plastikkskive enn at den gir deg stor glede? At den gir deg lyst på musikk? At den låter så bra at du kan utsette oppgraderingen av stereoanlegget ditt i ennå et halvt år? Du kan ikke be om mer. Løp og kjøp!” (Finn Dag Steiro, Kveldsåpent – NRK P1

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 07.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

 

"UngJazz" med elever fra musikklinja på Lillestøm VGS

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år og vil vise det høye nivået og ikke minst musikkgleden de representerer.
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 17.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Søren Bøgelunds Mirakelband

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg !

Søren Bøgelund`s Mirakelband er 4 meget erfarne og kreative musikanter. Repertoaret er hentet fra swing, cool og bop pionererne samt "The Great American Songbook". Det skjer at folk som Frederick Chopin og Benny Andersen gjør et besøk i repertoareboken. Spillestilen er moderne swing med islett av cool og bebop + mye mer. Alt er pakket inn i små snacksy arrangementer, og blir servert med lun humor i Sørens "Sit-down-show" med inkluderende humor og glimt i øyet. Søren tar musikken alvorlig, men aldri seg selv høytidlig. "Det går nemlig fint å kombinere showbiz og jazz", sier Søren !

Søren Bøgelund - sax, Freddy Hoel Nilsen - piano, Andreas Dreier - bass og Stein-Erik Evenstad - trommer

 

 

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 10.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Siril Malmedal Hauge & Jacob Young

Sanger Siril Malmedal Hauge og gitarist Jacob Young har i en periode samarbeidet i flere formater, og som duo albumdebuterer de nå med «Last Things».
Siril Malmedal Hauge fra Langevåg er midt i 20-åra, og var lokalt kjent som et stort talent allerede før hun gjorde unna Jazzlinja i Trondheim. Seinere har hun vært å høre i flere konstellasjoner med jazzlinjemiljøet som utgangspunkt. Siril har allerede flere plater og prosjekter bak seg.
Jacob Young (47) trenger knapt noen presentasjon etter mange år i toppen av norsk jazz. Han er bl.a. kjent for sitt samarbeid med Karin Krog, flere egne utgivelser og internasjonale turneer.  Som gitarist, komponist og bandleder er han solid etablert, og distribuerer på dette albumet sine mange elektriske gitarklanger med en ro, ferdighet og bokstavelig talt fingerspissfølelse som gjør ham til et perfekt «magical orchestra» for den unge sangeren. Hun, på sin side, er klokkerein, rytmisk sikker og spesielt imponerende god når hun vokalimproviserer.
Her møter vi supergitarist Jacob Young fra en annen side, i duoformat med vokalist Siril Malmedal Hauge. Hun var et ubeskrevet blad for oss i Lillestrøm inntil i fjor høst, men herregud for en stemme og frasering hun leverte. Siril er allerede en glitrende jazzstjerne vi kommer til å høre mere fra. Dette er en releaseturne/konsert på plata "Last Things", som består av "standards" fra både pop og jazzverdenen tolket på duoens vis, men også noen originalkomposisjoner.
Jacob Young er egentlig ECM-artist, men trengte en kanal for å gi ut egenprodusert musikk som ikke passet helt inn der. Resultatet ble hans nystartede plateselskap Oslo Session Recordings. Jacob er en norsk jazzmusiker, utdannet ved Universitetet i Oslo og i New York under bl.a. Jim Hall. Han har en rekke utgivelser og er en mye brukt musiker i Oslos jazzmiljø.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 03.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Helene Edler Duo

Duoen består av Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen. Her kommer du til å høre Evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken. I tillegg blir det litt sanger av legenden Eva Cassidy !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 24.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

 

Nå går det rett på dunken - Sørum Storband hyller Chat Noir

Det er duket for nostalgi og humor når Sørum Storband har plukket frem store slagere fra Chat Noirs revyhistorie. Medvirkende: Kjell Eriksen (piano og anekdoter) og Jon Bjørnstad (vokal). Bandleder er Øyvind Fosgaard.
Her blir det låter av både Arvid Nilssen og Øystein Sunde, men hovedsakelig av Einar Schanke. Schanke satt som direktør på Chat Noir på slutten av 60-tallet og ville fylt 90 år i fjor, noe som også en god grunn til å feire ham ! Låtene er hentet fra hans album “Nevergreens”, som kom ut i 1976 og er arrangert for Sørum Storband av Kjell Eriksen. Eriksen har selv jobbet mange år på Chat Noir, og vil også bidra under konserten med et sett av gode anekdoter fra tiden der.
Solist er Jon Bjørnstad. Jon har stått på scenen som både skuespiller og sanger i et utall forskjellige settinger. Med sin smørsang og lune humor, vil han i kveld gi oss et lite innblikk i hvordan det var å sitte på Chat Noir og oppleve de store revyene under glansdagene. Så “tenn lampa på bordet” og gi deg hen til et unikt og minnerikt tilbakeblikk på norsk revy!

Siden 1912 har Chat Noir vært landets ledende scene for show, humor og musikalsk underholdning. På denne scenen har landets fremste skuespillere og artister gledet oss i over hundre år ! Chat Noir ble etablert som et kabaret teater av sangeren Bokken Lasson og skribenten Wilhelm Dybwad etter et besøk på kabareten Le Chat Noir i Paris på slutten av 1800-tallet. Chat Noir har opp gjennom årene vært ledet av flere sentrale navn innen norsk revy og underholdning. Blant annet disse er Einar Rose, Ernst Diesen, Jens Book-Jenssen, Egil Monn-Iversen, Einar Schanke og Tom Sterri. Les mer om historien, klikk her

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 17.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Elisabeth & Wollert Krohn-Hansen

Far og datter, Wollert og Elisabeth Krohn-Hansen, tolker ulike populær melodier og jazz standards fra The Great American Songbook i et ærlig og gjennomsiktig format. Elisabeth er tidligere elev fra musikklinja ved Lillestrøm VGS og har også vært vokalist med ungdomsbandet Skifer som har spillt på jazzklubben tidligere og nå senest på Ribbejazzen. Wollert er kantor i Ullensaker kirke. Han er også frilans jazzpianist og spiller jevnlig med Magnolia Jazzband og Georg Reiss Kvartett. Wollert spiller neworleans- og swingpiano med en personlig vri. Vi gleder oss veldig til denne konserten !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 10.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Undecided Jazzband m/ Helene Sannem Heian Løvik

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere.
Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 03.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Ann Helen Hjemli Kvintett

Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Av andre ting kan nevnes et Billie Holiday tribute band. Denne lørdagen blir det bossa og lun jazz med Johnny Lauritzen på trompet, Rodrigo Villagra på bass, Christer Jørgensen på slagverk og Eirik Berg Svela som gjest på gitar.
Denne lørdagen kan vi forvente både gamle støvete jazzklassikere, latinske bossa  rytmer, egne norske gjendiktninger, til sløy blues og en dose Billie Holiday.

 

JAZZKAFÉ
JAZZ JUBILEE
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 27.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Oslo Radio Orkester - Fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono !

ORO får æren av å markere jazzklubbens 20-års jubileum !

Bandet påstår at medlemmenes utseende egner seg best for radio! Publikum vil nok enstemmig hevde at det holder i massevis også på konsertscenen.  De musikalske prestasjonene holder i enda større grad.  Maken til originalitet og underholdningsverdi er det ikke lett å finne. Det meste av repertoaret stammer fra 20-50 tallet (av typen Paper Doll, Pennies from Heaven, Love for sale), men det hender at felespiller Øyvind drar igang en reinlender eller reel som kontrast.
De som likte tv-serien "Pennies from Heaven" eller som savner lyden av Kurér'en på kjøkkenbordet, har en hyggelig kveld i vente når disse radio-nette musikerne starter opp og gir oss en tidsreise til radioens barndom !

Oslo Radio orkester består av Tommy Stensrud (gitar), Otto Bratberg (gitar), Torbjørn Holte (bass), Jan Ellefsen (mandolin, dobro), Lars Birkelund (perkusjon), Trygve Beddari (trekkspill) og Øyvind Rauset (fiolin).

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 20.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER


Chet Baker og Garry Mulligan
i Los Angeles 1955

Eckhard Baur vil med sin originale "West Coast Quintet" bringe oss inn i lyden av og historien til to av jazzens legender fra 1950 tallet- baritonsaksofonisten Gerry Mulligan og trompetisten Chet Baker.

Trompet Eckhard Baur, tenor-/baritonsaksofon Håvard Fossum, bass Stig Hvalrygg, piano Per Husby og på trommer Thorstein Ellingsen.

 

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 13.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett

Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner. De spiller swingende gladjazz og myke ballader. De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.

Christin Malmberg- vokal er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.

Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

Tom-Arild Andersson- piano, spiller i The Beatniks, og har også sin egen jazz trio.  Er også med Øivind King Kong i Jukebox showet. Har tidligere spilt med James Burton, Claes Neeb, New Jordal Swingers, og i senere tid med Angelina Jordan.

Trond Gundersen, Frilans slagverker og slagverklærer fra Rygge i Østfold. Jobber som utøvende slagverker i div. jazz, klassisk, pop og teatersammenhenger. Underviser i slagverk ved Kulturskolen i Moss/Rygge/Våler, og ved forskjellige seminarer, kurs og Workshops 

Tor Ivar Andreassen- kontrabass er Lislebygutt, født 1944, Musiker med Kontrabass som hovedinstrument. Ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester fra 1972 til 1997 og ved Greåker Videregående skole som musikklærer frem til 2009. Aktiv som jazzmusiker i Bergen ved siden av jobben som orkestermusiker i alle år og spilt med en rekke fremstående nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Han har skrevet arrangementer for Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Filharmonien, Kringastingsorkesteret samt en rekke korps, brassband, storband og kor.

HER ER NOEN HØYDEPUNKTER FRA 2017:

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 09.12

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Eirik Svela Kvartett m/ Siril Malmedal Hauge

Bandet består av Siril Malmedal Hauge - vokal, Eirik Svela - gitar,  Håkon Norby Bjørgo - kontrabass og Ivar Myrset Aasheim - trommer. Sammen tolker de ulike populær og upopulære melodier, standards og en og annen jazzjulelåt i et ærlig og gjennomsiktig format.

Siril Malmedal Hauge er ung og fremadstormende vokalist utdannet fra jazzlinja i Trondheim. I tillegg til å være bandleder for prosjekter som Fieldfare og Wild Things Run Fast, har hun samarbeidet med band og musikere som Lars Jansson, Jesper Bodilson, Anders Thorén, Jacob Young, Magnus Bakken, Alf Hulbækmo, Peedu Kass og Ytre Suløens Jazzensemble, MMO-ensemble, vokalgruppen Sonavi og prøysenprosjektet «Lillebror» som gir ut sin deputplate på plateselskapet Grappa. I 2010 mottok hun norsk kulturskoleråds «Drømmestipendet» og i 2011 Kulturstipend fra Sula Kommune. Hun har også spilt og turnert i Norge, Sverige, Estland og Serbia.I 2016 gav hun ut platen «Jeg Går og Drømmer» sammen med pianist Alf Hulbækmo på Atlethic Sound Records. I februar 2017 gav hun ut ut platen «Fieldfare» på Øra Fonogram. Hun medvirker også på prosjektet «Nordic Cirkles» sammen med nordiske jazzmusikere, som ble gitt ut på AMP music & records våren 2017. Håkon Bjørgo på bass og Ivar Myrset Aasheim på trommer har også sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, mens Eirik Svela på gitar har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer. Han er også fast gitarist og arrangør i ”MonicaZ Vals” – et tribute band til den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 02.12

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Terje Dyrud Kvartett

 

Fire middelaldrende menn i «sin beste alder» med mer enn 220 års samlet musikkerfaring, utgjør Terje Dyruds Kvartett. Bandet byr på en god variasjon mellom swing og roligere og mer avslappet musikk, og de prøver å få fram den gode stemningen på sine konserter. Det som kjennetegner bandet er først og fremst de gode og drivende soloene, men også det stabile kompet.

Kvartetten består av:
Terje Dyrud – Gitar, Bjørn Svendsen – Kontabass, Magne Henriksen – Vibrafon og  Finn Torgersen – Trommer.

Finn Torgersen har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

Magne Henriksen er en multimusikant som spiller fremragende piano, orgel, vibrafon og trekkspill, samt gitar og bass. Han har spilt med en rekke Oslo orkestre hvor det mest kjente kanskje var Terje Fjærns orkester. Han har erfaring fra en rekke forskjellige grupper som har spilt alt mulig fra rock ´n roll til gammeldans. Han har deltatt på en mengde plate- og radio/TV jobber. Magne er mest kjent som en virtuos vibrafonist, men også en fremragende trekkspiller i jazzsammenheng.

Bjørn Svendsen er yngstemann i bandet og er kanskje en av våre fremste bassister. Han spiller både el. bass og kontrabass, samt tuba der det kreves. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger, og radio og TV sendinger. Bjørn har vært medlem i Terjes forskjellige band siden tidlig på 70-tallet. Bjørn har et utrolig øre for harmonier og er en glimrende solist på sitt instrument.

Terje Dyrud er eldstemann i bandet og har drevet egne band siden sekstitallet, blant annet som orkesterleder under Ray Adams turneer på slutten av sekstitallet. Som jazzmusikant kan samarbeidet med Bjarne Nerem og Kristian Bergheim nevnes. Han var også med en kort stund i Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 25.11

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Helene Edler Duo

Duoen består av Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen. Her kommer du til å høre Evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken. I tillegg blir det litt sanger av Eva Cassidy og kanskje et par jule-jazzlåter også !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 18.11

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

"Amigo Tom"

RESEPTFRI MUSIKK FOR HJERTET !

Amigo Tom er en vennskapelig veiviser inn i den brasilianske sangskatten, bl.a. representert ved den store komponisten Tom Jobim, og de mange venner (amigo’s) av hans musikk. Tom betyr dessuten tone direkte oversatt fra brasiliansk.
Alle låtene, eller som her; "de vennelige tonene", er håndplukket og arrangert av gruppens musikalske leder, Tom S Lund. Tom, godt kjent fra ’Trio de Janeiro’, er ellers ansett for å være en av Europas ledende bossanova-gitarister.

SISTE; Eva Bjerga Haugen har dessverre måttet melde avbud, men når ingen ringere enn Anne-Marie Giørtz hopper inn på kort varsel er dette ivaretatt på den best tenkelige måten. Og for dere som var for sent ute til å bestille billetter til konserten på søndag (som har vært utsolgt lenge), blir dette som et plaster på såret med selveste kjernen i Trio de Janeiro på plass !

Tenk på all den fantastiske musikken du bare sjelden
 eller aldri får høre!

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 11.11

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Søren Bøgelunds Mirakelband

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg !

Søren Bøgelund`s Mirakelband er 4 meget erfarne og kreative musikanter. Repertoaret er hentet fra swing, cool og bop pionererne samt "The Great American Songbook". Det skjer at folk som Frederick Chopin og Benny Andersen gjør et besøk i repertoareboken. Spillestilen er moderne swing med islett av cool og bebop + mye mer. Alt er pakket inn i små snacksy arrangementer, og blir servert med lun humor i Sørens "Sit-down-show" med inkluderende humor og glimt i øyet. Søren tar musikken alvorlig, men aldri seg selv høytidlig. "Det går nemlig fint å kombinere showbiz og jazz", sier Søren !

Søren Bøgelund - sax, Freddy Hoel Nilsen - piano, Andreas Dreier - bass og Stein-Erik Evenstad - trommer

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 04.11

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Dawn Allan (UK) med venner

Dawn Allan (UK) har sunget ”London rundt” i over et tiår. West End hotellene og ikke minst de populære Jazz Tours på Themsen har vært hennes hovedscene. Nå veksler hun mellom å opptre i England og Norge, men har slått seg ned i Oslo med sin norske mann. Hun skaper internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien og er proff på låter fra slutten av 50-årene med stort repertoar fra The American Song Book. Med seg denne ettermiddagen har hun Johan Bergli – sax, Janusz Krzos – piano, Bjørn Svendsen – bass og Finn Torgersen - trommer.

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 21.10

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

Oslo Stringswing Kollektiv

Denne lørdagen blir Scene 5 på Kultursenteret i 2 timer forvandlet til et lite stykke Paris i Lillestrøm !

Oslo Stringswing Kollektiv består av en gjeng med musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. Kollektivets medlemmer spiller regelmessig i stringswingens fødeby Paris hvor de sitter på små intime bistroer omgitt av kaffelukt, vinkarafler og virtuost strengespill.
De ønsket å ta med denne atmosfæren tilbake til Norge, og derfor (nå inne i sitt fjerde år) arrangerer de jam på Bar Django på Grunerløkka hver søndag.
Denne lørdagen er vi så heldige å få 4 av musikerne på besøk i Lillestrøm; Tim Lowerson - Sax, Knut Bendik Manger Breistein - Gitar, Magne Føreland - Gitar og Fredrik Eide Nilsen - Kontrabass. Gled dere :-)

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 21.10

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER


Kirsti Sørlie Hansen & Joachim Svendsen
Gjest for anledningen er Palle Wagnberg (bass)

- Bergtatt av Eva Cassidy
Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" trakk Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen fullt hus i vårsesongen. Her kommer en oppfølger med bl.a. en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook".
Eva Cassidy var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. Hun ble beskrevet som en av sin generasjons største stemmer av den britiske avisen  The Guardian. Hun var likevel relativt ukjent utenfor hjembyen Washington D.C. da hun døde av kreft i 1996 bare 33 år gammel. Men etter hennes død ble innspillinger med henne utgitt, og har hittil solgt over ti millioner eksemplarer.
Sist høst var det 20 år siden Eva Cassidy døde. Kirsti Sørlie Hansen har latt seg inspirere av sitt store idol. Sammen med Joachim Svendsen, på gitar, framfører de Cassidys tolkninger av en rekke fantastiske låter, deriblant som nevnt mange perler fra The Great American Songbook !

Kirsti og Joachim har opptrådt i Jazzklubben i ulike sammen-henger. De har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer, og setter stor pris på akustiske konserterer hvor de får ekstra nær kontakt med publikum. Kirsti er fra Rælingen, er utdannet skuespiller og sanger, og har en rekke roller og konserter på CVen. Nevnes må også at Kirsti ble landskjent da hun deltok på IDOL i 2011. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt ! Joachim er kjent fra en rekke musikalske konstellasjoner og spiller blant annet gitar for Stephen Ackles og i Fat Fred & The Possum Hunters.

DET ER IKKE JAZZKAFÉ
PÅ SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 14.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

Det er ikke jazzkafe lørdag 14.10 grunnet Romerike Storbandfestival 13-14.10.

Sjekk ut hvem, hva, når og hvor her; www.romerike-storbandfestival.no/


JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 07.10

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

NB! Nå på vårt nye tilholdssted; Scene 5 Kafeen - Lillestrøm Kultursenter
Kikegata 11

Birgitte Soojin Norwegian All Star Team
 

Birgitte er blitt en av Danmarks mest etterspurte vokalister og hun har vært solist med Danmarks Radios Big Band samt med eget band på festivaler i bl.a. Tyskland og Sverige. Hun har blitt plassert på øverste jazzhylle av den danske presse, sammen med Cæcilie Nordby, Sinne Eeg, Mads Mathias og Caroline Henderson.
Hva gjør man når man kan synge jazz som om man født i USA og tidsmessig befant sig i 1955 eller deromkring? Men man er en koreansk-født norsk kvinne som flyttet til Danmark for å studere teologi og endte opp som jazzsangerinne med to danske Grammy-nominasjoner på samvittigheten. Tjaah...? Birgitte Soojin ser ut til å ha funnet en løsning på det problemet ! Ikke verdens vanligste livshistorie, men definitivt en minneverdig en. Og det er vi sikre på at konserten hennes på Scene 5 også blir.

33-årige Birgitte Soojin tar seg ikke til takke med de forventede jazzkonvensjoner. Selv om hun har utgitt 4 kritikerroste album er hun ikke et kjent navn i Norge. Men det blir hun garantert ! Den norske, koreanskadopterte, danskboende teologi studenten som endte som stjerne på den danske jazz himmel er en sjeldenhet. Med hennes mørke, inderlige, ærlige fasong har hun vunnet det danske publikum og presse med stor jubel. Soojins evne til å skape ny musikk av gamle sanger er enestående. Det er som om hun gjenoppfinner musikken og synger den som om hun selv hadde skrevet den. Fra det vilde energiske til det helt stille og inderlige inviterer hun sitt publikum med på en reise som får oss til å elske jazz enda mere enn vi trodde vi kunne. 

”Birgitte Soojin legger seg ikke opp mot tidligere fortolkninger, nærmest er det, som om hun gjenoppdager sangene, og denne gjenoppdagelsen merker man i høy grad som lytter”, skrev Berlingske om hennes siste album, og vi kunne ikke vært mer enige.
Med seg på denne konserten har hun ingen ringere enn Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass og Hermund Nygård på trommer.

Dette er en konsert vi har jobbet lenge med å få til og vi gleder oss stort til dette besøket !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 30.09

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

NB! Nå på vårt nye tilholdssted; Scene 5 Kafeen - Lillestrøm Kultursenter
Kikegata 11

Bestill billett(er) på forhånd (også medlemmer) for her blir det fullt !

Ett Fett Storband feat. Julie Dahle Aagård

Julie Dahle Aagård, fra Flatanger i Nord-Trøndelag, låter som en stor afro-amerikansk soulsangerinne og ser ut som en billedskjønn Edith Piaf. I norsk musikkmiljø er hun som en veteran å regne, med utallige opptredener med flere av våre fremste musikere bak seg, utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og flere roller i norsk teater på cv'en.
Julie er en av våre fremste og mest allsidige vokalister, og synger jazz, blues, soul og pop, på engelsk og norsk (og trøndersk!). Denne lørdagen gjenforenes hun med Ett Fett storband, som hun har sunget med en rekke ganger tidligere. Vi gleder oss !

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 23.09

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

NB! Nå på vårt nye tilholdssted; Scene 5 Kafeen - Lillestrøm Kultursenter
Kikegata 11

 

Friends of Big Chief

Friends of Big Chief er en direkte fortsettelse av The Big Chief Jazzband, som ildsjelene Gerhard Aspheim og Eivind Solberg startet allerede i 1952.

Navnet tok de fra melodien Big Chief Battleaxe. Bandet har en spesiell posisjon i norsk jazz, og er tro mot sitt tradjazzrepertoar som fremføres med stor spilleglede og vitalitet.

The Big Chief Jazzband ble 56 år (1952 – 2008) Etter at trompetisten Eivind H. Solberg og bassisten Bjørn Pedersen gikk bort, valgte de gjenværende medlemmene å fortsette Big Chiefs musikalske stil og tradisjon. Som en hyllest til gründeren av The Big Chief Jazzband, Eivind H. Solberg, startet de resterende kara Friends Of Big Chief. Med ny trompeter og bassist spiller selvsagt Friends Of Big Chief i den gode gamle Big Chief tradisjonen: svingende og tradisjonell gla’jazz musikk av beste merke!

JAZZKAFÉ
SCENE 5
LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 16.09

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ
FOR MEDLEMMER

 

PANGÅPNING MED ET STJENELAG  PÅ VÅRT NYE TILHOLDSSTED !
Scene 5 Kafeen - Lillestrøm Kultursenter
Kikegata 11

Transatlantic Express (US/NO)

Dette superbandet, som fikk terningkast 6 av RBs anmelder under Byfesten i fjor, består av 3 nordmenn og 3 amerikanere med en musikalsk CV som er ganske enestående; Staffan William-Olsson - gitar (The Real Thing, Mezzoforte, Sharp  9, Babylon Brothers), Palle Wagnberg – B3 Hammond (The Real Thing, P.W. Organ Unit), Nicky Orta - bass (Arturo Sandoval, Randy Brecker, Mike Stern, Chick Corea, Ernie Watts, Julio Inglesias, Engelbert Humperdinck), J. D. Anderson - trommer (Kirk Franklin, Mariah Carrey, John Legend, Grammy Nominated!), Bill Kooly Scott - vokal (Ruby Baker Band, Bill Scott Band) og Petter Wettre – sax. «Vikaren» har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste musikerne på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene Norge har i dag. Har så langt utgitt 18 egne album og medvirket på hele 50 andre. 

Jazz, funk og soul står disse gutta nært og vi kan love et hoftevrikkende grooveparty med musikere i stjerneklassen!

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 09.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

THE LAST WALTZ - Siste Jazzkafe på Fagerborg !
Alt har sin ende og etter drøye 19 år må vi dessverre ta farvell med vårt faste tilholdssted. Bli med på markeringen når vi takker av til dette ærverdige hotellet !

Undecided Jazzband m/ Helene Sannem Heian Løvik

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere.
Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

SESONGÅPNING !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 02.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Knut Løken kvintett

Bandet spiller bossa, samba og swing i en behagelig atmosfære. Kom og nyt ettermiddagen og starten på en spennende høstsesong ! Anne Mette Steinsholt, Vokal - Knut Løken, Piano/Keyboard - Bjørn Barlo, Tenorsax - Stig Adolfsen, Bass og Christian Lund, Trommer 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 25.08
LØR. 26.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel avsluttes denne helgen !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 25.08 - Trubaduren Jostein Sjøhaug

Musikeren og trubaduren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias. Han er nå bosatt på Skedsmokorset. Jostein har med seg gitaren og sitt gode og smittende humør.
Jostein Sjøhaug er en glad trubadur som har reist land og strand rundt i mange år. Spillingene har foregått på store og små scener, privat og på institusjoner for både syke, barn, voksne og eldre. Repertoaret tilpasses etter behov. Det vil si at det mangler ikke på sanger.

LØRDAG 26.08 - Trubaduren Remi Brevik

Remi Brevik er en erfaren artist som har utført trubaduroppdrag helt siden tidlig 90-tallet. Viserock og populærmusikk fremføres med stor innlevelse og et særegent og sterkt personlig preg.
Remi Brevik underholder med akustisk gitar og sang og presenterer et variert og spennende repertoar i sjangeren pop, rock, blues, soul og visesang; mye stemning, partylåter og noe norsk.
Det serveres tidløse klassikere fra 60,- og 70-tallet og i tillegg får mange perler og klassikere fra både 80-, 90-tallet og frem til i dag også velfortjent oppmerksomhet. Målsetningen er at både publikum og artist skal trives.
Eks: U2, Beatles, Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Cat Stevens, Eric Clapton, David Bowie, pluss mye mer

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 18.08
LØR. 19.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 18.08 - ROAR VEA

Roar er mest kjent for sine Neil Young–tolkninger. Repertoaret hans har også udødelige hits av Paul Simon, Eric Clapton, Joni Mitchell og mange andre, og egne låter. Han har sunget viser og spilt rock i distriktet siden tidlig på 70-tallet i band som Matheus, LaBand, og flere band under eget navn, og i viseduoer med Kim Therkildsen, Ole Jørgen Grønlund, Anne Grete Preus m fl. I årene rundt årtusenskiftet svettet Roar på lokale puber med Neil Young-bandet sitt, som han fortsatte med delvis ny besetning fra 2015, og han har opptrådt på mange av Byfestene i Lillestrøm.

LØRDAG 19.08 - GEIR OLAV NICOLAISEN

Geir Olav Nicolaisen har underholdt folk som visesanger og trubadur i 35 år. Som trubadur har han spilt i både Norge og Sverige. Repertoaret hans inneholder låter fra blant annet Creedence, Beatles, Eric Clapton, Eagles, Van Morrison, Led Zeppelin, Marius Muller og Elvis. Han har også spilt inn live plate og har radio og TV opptredener.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 11.08
LØR. 12.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 11.08 og LØRDAG 12.08

JONNY AUSTAD

Jonny "B. Good" Austad stiller opp på uteterassen og søger for god kveldsstemning ! Jonny er en trubadur som spiller gitar og synger sanger som de fleste har hørt før, bl.a. Queen, Beatles, Van Morrisson, Tom Waits, Cat Stevens, Michael Jacson, Tom Jones, Vreesvijk, Postgirobygget, Trang fødsel, De Lillos, R. Kelly, Elvis, The Band, Dylan, Smokie, Dr. Hook, Maroon V, Ed Sheeran, Cindy Lauper, John Mayer m.fl..... Men han har også noen sanger/versjoner som ikke så mange andre spiller og selvsagt flere allsanger !

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 04.08
LØR. 05.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 04.08 KIRSTI & JOACHIM

Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" har Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen trukket fulle hus overalt hvor de har spillt. Her får vi garantert høre en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook". Men Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer. Når de med forkjærlighet for blant annet bluegrass og country møtes i et akustisk landskap, med gitar og to stemmer føler de den magiske stemningen oppstår og alt kan skje !
Kisrti ble landskjent da hun deltok på IDOL. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt Nilsen !
Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med artister og band som Stephen Ackles samt Fat Fred And The Possumhunters
.

LØRDAG 05.08 Trubaduren PALLE WAGNBERG

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
TIR. 04.07
KL. 19.00-23.00


Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

4th of July Cruising i Lillestrøm.
Europas største amcarcruising !
I fjor cruiset 3.600 amerikanske biler rundt i Lillestrøms gater på den amerikanske nasjonaldagen.
 


 


FREDRIK "MAD MAN" JOHANSEN

Amcar parade i by`n tirsdag 04.07 - Let’s Rock’n Roll ! ! !
Følg 4. juli Cruisingen i Lillestrøm
og lytt til ekte Rockabilly band på Fagerborg.

Bordbestilling (spiseplikt) tlf. 64847496

CA. KL.19.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS.
Et høyenergisk, svingende og lekent band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Blander du dette med masse blank chrome, nypolerte glis og flust med hestekrefter fra 4 juli cruisingen i Lillestrøm sentrum så kan vel neppe settingen bli bedre !

Vokal: Fredrik "Mad Man" Støvind
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 30.06
LØR. 01.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter, men tar i år pause i juli !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE. 30.06 Trubaduren TROND TRUDVANG

Trond Trudvang er blant våre fremste trubadurer.  Han spiller meget godt og variert og har en lun sjarme som folk liker. Trond er musikant, historieforteller, låtskriver og nå også plateartist med sin sang og gitar. Debutalbumet kom i januar 2010 (Tylden & Co). Mest profilert av låtene fra albumet er visa om ekspeditrisa ”Lisa, Lisa” som fikk 15 uker Radiolisting på NRK P1 vinteren 2009-10.
Perioden som ”One-hit-wonder” ble heldigvis kort for Trond, for sommeren 2010 ble også ”Houston vi har et problem” fra debutalbumet listet på NRK P1 for 13 uker.
Sommeren 2011 ble Trond på ny radiolistet i NRK P1 for 12 uker med låta “Gråværstur”. Denne er første single fra oppfølgeralbumet “Gode sko” som stipuleres utgitt i januar 2012 på den ferske platelabelen “Bare Norsk”.
Med såpass mye radiospilling kan Trond endelig oppleve allsang på sin egen musikk på konsertene! Trond deltar også med en tolkning av låta «Alle som blir igjen» på utgivelsen «Nære deg – Sanger av Finn Kalvik» (daWorks) som ble utgitt i november 2015.  I høst kom albumet «Sola i Ryggen».

LØR. 01.07 Trubaduren PALLE WAGNBERG

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
 
LØR. 24.06
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel starter opp, men tar i år pause i juli !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren, med unntak av juli,  arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

LØRDAG 24.06 BILL SCOTT & JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Gjesteartisten Bill "Kooly" Scott har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone.
Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med bl.a. Stephen Ackles og Fat Fred And The Possumhunters
.

 

15-18 JUNI

 

JAZZ & BLUES TELTET I VOLDGATA I SAMARBEID MED MUSIKKSCENEN "VINTERMYGGEN".
SE PROGRAMMET, KLIKK HER

FOR KOMPLETT PROGRAM ALLE SCENER KLIKK HER

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.06

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Terje Dyrud Kvartett

Fire middelaldrende menn i «sin beste alder» med mer enn 220 års samlet musikkerfaring, utgjør Terje Dyruds Kvartett. Bandet byr på en god variasjon mellom swing og roligere og mer avslappet musikk, og de prøver å få fram den gode stemningen på sine konserter. Det som kjennetegner bandet er først og fremst de gode og drivende soloene, men også det stabile kompet.

Kvartetten består av:
Terje Dyrud – Gitar, Bjørn Svendsen – Kontabass, Magne Henriksen – Vibrafon og  Finn Torgersen – Trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 27.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Dawn Allan (UK) med venner.

Dawn Allan har sunget ”London rundt” i over et tiår. West End hotellene og ikke minst de populære Jazz Tours på Themsen har vært hennes hovedscene. Nå veksler hun mellom å opptre i England og Norge, men har slått seg ned i Oslo med sin norske mann. Hun skaper internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien og er proff på låter fra slutten av 50-årene med stort repertoar fra The American Song Book. Med seg denne ettermiddagen har hun Johan Bergli – sax, Janusz Krzos – piano, Bjørn Svendsen – bass og Finn Torgersen - trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 20.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

AfterNoone Jazz Orchester med Margrethe Frank (v)

1920-tallet var en blomstrende tid for jazzen i USA og AfterNoone Jazz Orchester ønsker å gjenskape noe av vitaliteten og stemningen rundt denne musikken. Med tidsriktig instrumentering og stilforståelse plukkes reportoaret fra sentrale band og musikere som; Jimmy Noone, Louis Armstrong, Clarence Williams, King Oliver, etc. I tillegg er det spesielt hyggelig å kunne presentere noen klassiske bluesperler fra Bessie Smith´s reportoar med Margrethe Frank på vokal, glitrende akkompagnert av inspiratoren og Louis Armstrong tolkeren Torstein Kubban fra Trondheim.

Bandet har idag følgende besetning: Torstein Kubban - kornett, Christian Frank - klarinett/sax, Pål Frank -trombone, Helge Stray - banjo/gitar, Ivar Andresen  - piano, Øyvind Engen - tuba, Bengt Granheim, vaskebrett og Margrethe Frank - vokal (gjest)

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 13.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

 

 

"UngJazz" med elever fra musikklinja på Lillestøm VGS

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år og vil vise det høye nivået og ikke minst musikkgleden de representerer.
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 06.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

James Dickenson Trio m/ Harald Bergersen.

James Dickenson kommer opprinnelig fra Manchester i  England, men har bodd i Norge siden 1988. Han er utdannet klassisk organist og pianist og har doktorgrad i norsk folkemusikk og jazz ! Han underviste i  piano og spilte jazz i Salford universitetet fra 1983 – 1988. James startet storband FOSSAJAZZ i Sør-Fron i 1994 som han ledet i 11 år. I denne tiden studerte han også norsk folkemusikk og dens påvirkning på norsk jazz. Han har gitt ut flere plater i trio format, bl.a. "Jazz from the Gallery" i 1996 og "Cakewalk" i 2001. Denne ettermiddagen har han med seg Harald Juliussen på bass og Finn Torgersen på trommer og ikke minst evigunge Harald Bergersen, kjent fra utallige band og orkestere, på saxofon. 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 29.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Lillestrøm Storband & Helene E. Lorentzen - Ella Fitzgerald - 100 år !

Byens eget storband sammen med Helene Edler Lorentzen gjør en hyllest til "The First Lady of Jazz" og presenterer kjent stoff fra Ellas era og hennes medspillere gjennom en storslagen karriere.

Ella Fitzgerald (1917 – 1996) gikk ofte under hedersbenevnelsen The First Lady of Jazz, og var en av USAs absolutt største kvinnelige sangere på 1900-tallet innen jazz og populærmusikk. I sin levetid, vant hun 13 Grammy-priser og solgte over 40 millioner album. Hun jobbet med alle jazz storheter, fra Duke Ellington, Count Basie og Nat King Cole, Frank Sinatra, Dizzy Gillespie og Benny Goodman. (Eller rettere sagt, noen vil kanskje si alle jazz storheter hatt gleden av å jobbe med Ella.)

 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 22.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Andresen/Melsæter m.fl.

Evigunge Ivar Andresen og Jan Inge Melsæter serverer swingende jazzperler med glimt i øyet og en stor dose humor og musikalitet ! De har begge medvirket i et utall jazzband. Med seg denne ettermidagen har de bl.a. vår egen Erik Jøkling på trommer.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 01.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Aftret/Sælen kvintett

Kvintetten er relativt nyoppstartet og byr på jazz-standardlåter og en dæsj norske kjenninger fra film/revy fra midten av det forrige århundret. De lover variert musikk med både vokal-jazz og instrumental-jazz i tillegg til bare jazz. Bandet består av Petter Berg Aspen (gitar), Martin Mellem (trommer), Simen Wie (el-bass), Anna Braathen Sælen (vokal) og Sigrid Aftret (tenor-saksofon).

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 25.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

MBA kvintett (Melsæter – Bergli – Andresen)

Tribute to Louis Prima

Jazzveteranene Ivar Andresen, Jan Inge Melsæter og Johan Bergli tar styringa og kjører en seksjon med Vegas-jazz a la Louis Prima. Her kommer garantert låter som Just A Gigolo, I Ain't Got Nobody, Buona Sera, Angelina, Zooma Zooma, King of the Swingers og When You're Smiling.
Trolig får vi høre litt fra Mills Brothers repertoaret også med arrangementer som Ivar Andresen skrev bl.a. da han spilte i Bristolorkesteret på 1960 tallet. MBA gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til den amerikanske vokalgruppa.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 18.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Let´s Get Lost

Med vokalist August Kann og gitarist Eirik Svela i spissen disker Let´s Get Lost opp perler fra The Great American Songbook. Bandets fokus er på lekenhet og spilleglede, og de håper på at publikum får følelsen og  lydopplevelsen av en røykfylt jazzklubb fra svunnen tid. 
August Kann er en jazzsangstudent ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til å være sanger, fungerer han også som låtskriver og komponist. Han opptrer både som soloartist og i en rekke forskjellige band i ulike sjangre. Han har blant annet vært frontfigur i negro spirituals-bandet Milde Moses, opptrådt på jazzklubber rundt om i landet, og synger fast i Elin Rosselands vokalensemble Oslo 14.
Eirik Svela bodde lenge i England, hvor han studerte og arbeidet som musiker. Han flyttet hjem til Oslo i 2014. Høsten 2016 startet han på masterstudiet ved Norges Musikkhøgskole hvor han har vært opptatt av å finne sin egen stemme som musiker, samtidig som han bevarer en tydelig forankring i den afroamerikanske jazztradisjonen. Sommeren 2015 var han i USA for å studere med noen av de fremste jazzmusikerne i New Orleans, Boston og New York. Eirik har de senere årene spilt på en rekke jazzklubber og festivaler både i Norge og England.
Bandmedlemmer; August Kann – Vokal, Eirik Berg Svela – Gitar, Audun Ellingsen – Bass og Magnus Sefaniassen Eide - Trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Undecided Jazzband m/ Helene Sannem Heian Løvik

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere.
Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 04.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Skifer

Skifer er et ungt lokalt jazzband med 3. klassinger fra musikklinja på Lillestrøm vgs. De spiller musikk i stilen jazz og jazzinspirert pop. De leverer alltid fra øverste hylle. Her kan du forvente avslappende men diggbar musikk i massevis !
Bandet består av Elisabeth Krohn-Hansen (vokal), Aksel Rønning (saksofon), Johan Bakke Eidem (gitar), Eivind Askeland (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 28.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Staffan William Olsson Trio - POP!

Staffan William-Olsson Trio består denne lørdagen av Terje Gewelt på bass og vår egen Erik Jøkling på trommer, i tillegg til Staffan på gitar. Gruppen spiller jazzversjoner av ABBA, Black Sabbath, Creedence, Nancy Sinatra, Ricky Martin, Lill Lindfors, Torbjørn Egner, Geir Tveit, Willie Nelson m.fl.

CDen “POP!” mottok følgende presseomtale da den ble utgitt:

“POP! gir kjente melodier nytt liv og viser at de overlever i ny tapning. En plate både for jazz- og popfolket.” (Kurt Bakkemoen, VG).

"POP! er blitt en vakker, liten sak som strekker seg et godt stykke utover det tradisjonelle nedslagsfeltet for en standard jazztrio.” (Bjørn Olav Nordahl, Dagens Næringsliv).

"Kan du be om mer fra en blank, rund plastikkskive enn at den gir deg stor glede? At den gir deg lyst på musikk? At den låter så bra at du kan utsette oppgraderingen av stereoanlegget ditt i ennå et halvt år? Du kan ikke be om mer. Løp og kjøp!” (Finn Dag Steiro, Kveldsåpent – NRK P1).

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 18.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)


Kirsti Sørlie Hansen & Joachim Svendsen
- Bergtatt av Eva Cassidy
Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" trakk Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen fullt hus på Scene5 i Lillestrøm Kultursenter for noen uker siden. Her kommer en oppfølger med bl.a. en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook".
Eva Cassidy var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. Hun ble beskrevet som en av sin generasjons største stemmer av den britiske avisen  The Guardian. Hun var likevel relativt ukjent utenfor hjembyen Washington D.C. da hun døde av kreft i 1996 bare 33 år gammel. Men etter hennes død ble innspillinger med henne utgitt, og har hittil solgt over ti millioner eksemplarer.
Sist høst var det 20 år siden Eva Cassidy døde. Kirsti Sørlie Hansen har latt seg inspirere av sitt store idol. Sammen med Joachim Svendsen, på gitar, framfører de Cassidys tolkninger av en rekke fantastiske låter, deriblant som nevnt mange perler fra The Great American Songbook !

Kirsti og Joachim har opptrådt i Jazzklubben i ulike sammen-henger. De har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer, og setter stor pris på akustiske konserterer hvor de får ekstra nær kontakt med publikum. Kirsti er fra Rælingen, er utdannet skuespiller og sanger, og har en rekke roller og konserter på CVen. Nevnes må også at Kirsti ble landskjent da hun deltok på IDOL i 2011. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt ! Joachim er kjent fra en rekke musikalske konstellasjoner og spiller blant annet gitar for Stephen Ackles og i Fat Fred & The Possum Hunters.

Eva Marie Cassidy (02.02.1963 - 02.11.1996) var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. I 1992 ga hun ut sitt første album, The Other Side, et sett med duetter med go-go musiker Chuck Brown, etterfulgt av et solo album i 1996 med tittelen Live at Blues Alley. Selv om hun hadde blitt hedret av Washington Area Music Association, var hun nesten ukjent utenfor sin hjemby Washington DC. Hun døde av føflekkreft i 1996.
To år etter hennes død, trakk Cassidy’s musikk til seg stor oppmerksomhet hos det britiske publikumet, da hennes versjoner av "Fields of Gold" og "Over the Rainbow" ble spilt av Mike Harding og Terry Wogan på BBC Radio 2. Etter overveldende respons, ble en videokamera innspilling av "over the Rainbow", tatt på Blues Alley i Washington med venninnen Bryan McCulley, vist på BBC Two Top of the Pops 2. Kort tid etterpå, klatret samlealbumet Songbird til toppen av UK Album Charts, nesten tre år etter sin første utgivelse. Liste suksessen i Storbritannia og Irland førte til økt anerkjennelse over hele verden. Hennes utgitte innspillinger etter hennes død, inkludert tre britiske nummer 1 topp plasseringer, har solgt mer enn ti millioner eksemplarer. Musikken hennes har også gitt topp 10 plasseringer i bl.a. Australia, Tyskland, Sverige og Norge.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Swing'n Sweet m/ Lise Lotte Ågedal

Swingende godlåter og jazzstandards fra det amerikanske evergreensreportoaret "The Great American Songbook", latin og ballader samt en og annen Diana Krall låt og dets like. Lise Lotte Ågedal - vokal, Audun Mellesmo - keyboard, Svein-Erik Jansen - gitar og Finn Torgersen - trommer.

Litt mer info om hver enkelt;
LISE LOTTE ÅGEDAL er sanger, pianist, trommeslager og musikkterapeut. Hun har spilt i en rekke band de siste 12 årene og jobber i dag på Norges Musikkhøgskole.
AUDUN MELLESMO (keyboard). Produkt av Yamaha-skolen, og har holdt mange konserter i inn- og utland i regi av Yamaha Musikkskole. Har spilt med mange band, innen stilarter som jazz, evergreens, country, rock, pop, newgrass og dansemusikk.
SVEIN ERIK JANSEN er gitarist og bassist. Han har vært musikalsk aktiv siden 1963. Jansen har en bred musikalsk bakgrunn, og har erfaring fra både jazz, blues, country og storband.
FINN TORGERSEN er trommeslager. Han hadde sin første dansejobb i 1961 med Finn Hermans orkester. Finn har en lang fartstid i musikkbransjen og har opparbeidet seg en bred musikalsk erfaring.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 04.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Baker Hansen - Chet Baker på Norsk !

BAKER HANSEN er historien om fem norske jazzmusikere som tok Chet Baker med på en språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.
Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-talet førte til at Chet samarbeidet med en rekke norske musikere. Særlig kjent er album-samarbeidet "Blåmann! Blåmann!" med Jan Erik Vold - en ruvende skikkelse i norsk dikterkunst, som også har bidratt med gode innspill til gjendiktingsarbeidet.
Chet Baker fortalte noen av de sterkeste musikalske historiene i jazzlitteraturen. Baker Hansen gjenforteller disse historiene på norsk. Dette er musikk med varme kjensler og kjølig sound, sterke utsagn og vare øyeblikk. Musikk som i ny språklig og musikalsk drakt gir låter som «My Funny Valentine» og «I Fall In Love Too Easily» nytt liv, og kan røre oss enda nærere på vårt eget språk. Musikk som fremdeles lever og leverer, tøyer grenser og åpner ører. Akkurat slik jazz alltid har gjort.

Medvirkende; Sigurd Rotvik Tunestveit, vokal og gjendikting - Thomas Husmo Litleskare, trompet - Kjetil Jerve, piano - Stian Andreas Andersen, kontrabass og Tore Flatjord, trommer

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 28.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

JAZZ JUBILEE - 19ÅRS MARKERING !

EGIL ELDØEN & PER KOLSTAD

Med bakgrunn i et av Norges mest populære band - LAVA !

Jazzklubbens 19-års dag og startskuddet for nedtellingen til det store jubileet om ett år markeres på en spesiell måte og med en knallsterk og norgeskjent duo !

Vi får besøk av ingen ringere enn Egil Eldøen, en meget kjent og kjær vokalist innen norsk pop. Både med bakgrunn av sin rolle i et av Norges mest populære band, LAVA, som først herjet hitlistene på 1980-tallet og for sine plater på egenhånd. Sammen med Per Kolstad, pianisten i samme band, vil de denne ettermiddagen presentere seg fra flere sider. Vi får høre både kjente klassikere og croonerlåter, så vel som låter fra eget materiale og Lava repertoaret. I tillegg starter vi salget av vår eksklusive og nummererte jubileumskalender, som bare vil bli trykket i 200 eksemplarer, signert av Ronny Østnes som har tatt alle de flotte bildene.

DETTE ER NOE VI GLEDER OSS STORT TIL - VÆR TIDLIG UTE FOR HER BLIR DET FULLT !!!!

Egil Eldøen har vært sanger hele livet, han er dedikert til å formidle gjennom sangen. Han er en vokalist i særklasse kjent gjennom årtier, og regnes klart som en av våre beste innen pop sjangeren. Som vokalist i Lava siden 1983, mange års samarbeid med verdenskjente Randy Crawford, omfattende solokarriere og har samarbeidet med et utall artister og konstellasjoner. Han har også bred erfaring innenfor grenselandet Jazz – AOR sjangeren (Album Oriented Rock).

Per Kolstad er en av Norges dyktigste pianister innenfor pop, soul, gospel og jazz sjangeren. Han og Egil har jobbet et helt voksenliv sammen i Lava og turnert bla. Med Randy Crawford i en årrekke. Per er kjent for sitt utrolige soulfylte pianospill og er et stort forbilde for mange pianister. Per har også jobbet som fast pianist for Sissel Kyrkjebø i mange år.

Sammen på scenen fremfører de sin musikk i grenselandet mellom jazz og pop. Vi får som nevnt høre kjente klassikere og croonerlåter, så vel som låter fra eget materiale og Lava repertoaret. Uansett, en konsert vel verdt å få med seg, fremført med briljans og ekte soul feeling.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 21.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Nes Storband feat. Stina Stenerud hyller Gershwin

Denne gang presenterer storbandet et knippe komposisjoner av den legendariske komponisten og pianisten George Gershwin. Under temaet "Gershwin swinger!" blir det i stor grad musikk av selveste George Gershwin, den legendariske komponisten og pianisten som har levert en rekke store verk innen jazzsjangeren. Hans bror, Ira Gershwin, har vært tekstforfatter på svært mange av melodiene. Blant perlene som vil bli framført er «Someone to watch over me», «But not for me», «Summertime», «Strike up the band» og «Embraceable You». Storbandets faste vokalist, Stina Stenerud, er selvsagt med også denne gangen, og musikalsk leder er Thomas Høiby Verket.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 14.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Rolf Erik Syversen Orkester

Bandet består av etablerte musikere som alle er hjemmehørende på Lillehammer. Repertoaret spenner vidt fra Piaf og Prøysen til jazz, blues og folkemusikk !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Sesongåpning og "Nyttårskonsert" !

Søren Bøgelund's Mirakelband

Mirakelbandet har lagt sin berømte nyttårskonsert til Lillestrøm ved dette årskifte. Det gjøres ikke med pomp og prakt, men med swingjazz og bebop.
Freddy Hoel Nilsen (p), Andreas Dreier (b), Stein-Erik Evenstad (dr) og Søren Bøgelund (sax/voc) sørger for at du kommer godt inn i det nye år med melodier av bl.a. Charlie Parker, Louis Armstrong, Benny Andersen, Chopin, John Mogensen, Ellington m.fl.

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg !

HER ER NOEN HØYDEPUNKTER FRA 2016:

LILLESTRØM
KULTURSENTER

TOR. 29.12

KL.19.00-02.00

 

Forh. salg av bill.
 er godt i gang
;
64 84 74 50

ONLINE BEST.
KLIKK HER

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå til kr. 475, - og spare inntill kr. 120,- pr. bill. Fra 01.12 er prisen kr. 550,-. Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr. 595,-

www.ribbejazz.no

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.....
Eller en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz og noe for enhver smak !

 

MER VELSMAKENDE OG VARIERT ENN NOEN GANG TIDLIGERE !

FOR 11. ÅR PÅ RAD

 

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 10. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Komplett program legges ut på  www.ribbejazz.no

JULEKONSERT
 
FAGERBORG
NB!
SØN. 27.11
KL.19.30

Ett Fett storbands julekonsert er av det unike slaget. En god blanding av norske og amerikanske julesanger, en dæsj humor, masse julepynt, allsang og en fet marsipangris er blant de faste ingrediensene i Den Tradisjonelle Julekonserten.
Som en del av tradisjonen inviterer vi en rekke gjester til årets julekonsert. Årets musikalske gjester er Majken Kroken og Nissa Nyberget


Etter ti år i Oslo flyttet konserten hjem til Lillestrøm og ærverdige Fagerborg Hotel i 2013. Det synes alle var en god ide, så konserten er nå trygt reetablert på storbandets hjemmebane. Også i år blir konserten lagt til første søndag i advent, rett etter tenningen av landets flotteste julegate. Så det er bare å rusle turen gjennom Storgata fra julegrana til Fagerborg hotel for en komplett kveld med julestemning!

Gjør det lett for deg selv og oss - kjøp billett på forhånd, så glir du rett inn med marsipangrislodd og gløgg i henda.

Klikk her

TDJ

UTVIDET
 JAZZKAFÉ
(ÅRETS SISTE)
FAGERBORG
13.11


Trio de Janeiro

Søndag 13.11 ble det en sjelden gjenforening av "Trio de Janeiro" i klassisk format da Tom S. Lund, Anne-Marie Giørtz og Sveinung Hovensjø møtte deres gamle amigo, den Brasilianske mester-perkusjonisten Celio de Carvalho OG venner fra "Avd. Vill Vest", Tor Yttredal og Stein-Inge Brækhus. Denne kvelden gjenskapte et av gamle Smuget's flaggskip fra 80-tallet, "Desafinado".
Konserten var utsolgt

 

UTVIDET
 JAZZKAFÉ
(ÅRETS SISTE)
FAGERBORG
NB!
SØN. 13.11
KL.18.00

- vi benker oss på Copa ”Fagerborg” Cabana før julestria setter inn !

FOR 14. ÅR PÅ RAD ! 

Forh. salg av bill. på Fagerborg,  Tlf. 64 84 74 00
Kjøp på forhånd og få reservert bord for her blir det fullt.
Pris inkl. juletallerken eller lutefisk kr. 510,-

DETTE ER RASENDE BILLIG FOR BÅDE KONSERT OG MAT !

Trio de Janeiro

SISTE JAZZKAFÉ FØR JUL. NB! SØNDAG 13.11  

UTVIDET JAZZKAFÉ MED JULETALLERKEN ELLER LUTEFISK

Trio de Janeiro varierer i sammensetning, men kjernen består alltid av Tom Lund og Anne-Marie Giørtz og deres brasilianske kjærlighetssanger.  Tom Lund stiftet bandet i 1988. I alle disse årene har han samlet musikere rundt seg for å jobbe med bossa novaen, sambaen og andre musikkformer som vi forbinder med Brasil og landene omkring. De tok like godt Spellemannprisen for sin debut-CD i 1993 – ”Brazilikum”. Aftenposten skrev året etter at  ".....nakkehårene reiste seg i giv akt fra første akkord, og det ble en oppvisning i frydefullt samspill.". Da bandet spilte hos oss sist ble publikum rørt til både latter og tårer, og det var umulig å ikke la seg rive med i den humørfylte konserten med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske dager.

Hvem som er årets gjester er som alltid en godt bevart hemmelighet !

Øysten Sunde, Celio de Carvalho, Kenneth Ekornes, Frøydis Grorud, Roy Nicolaysen og Sveinung Hovensjø har tidligere stått på gjestelisten.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 05.11

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Marietta jazz band

NYTT BAND - PREMIERE ! 

Bandet har valgt ut perler fra jazzmusikken på 30-tallet. Bandnavnet i seg selv referer til denne epoken og en av jazzhistoriens største formidlere; Maxine Sullivan. Marietta var hennes fødenavn. Bandet er ikke et tribute-band spesifikt til henne, men til 30-tallsjazzen. Åse L. Frank (vokal), Christian Frank (sax), Jan Inge Melsæter (trombone), Roy Hellvin (piano), Børre Frydenlund (gitar/banjo), Erik Jøkling (trommer), Håkon Bjørgo (bass)

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 29.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

David Skinner Trio

Trioen har spilt regelmessig sammen siden 2010, både i Fats Waller Project og swingensemblet Jazzombies. Musikerne deler en kjærlighet for swing og inspirasjon fra mellomkrigsjazz og bebop og består av David Skinner - piano, Svein Aarbostad  - bass og Bjørn Olufsen - trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 22.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Tribute to Frank Sinatra

 


Thomas Grimestad Holm

Blue Eyes - Tribute to Frank Sinatra

Blue Eyes er en gjeng glade musikanter som spiller Sinatra låter mest mulig likt slik han ville gjort det idag. For å få til dette har de med seg crooner Thomas Holm og følgende medmusikanter på blås og komp; Morten Stang Koppang - Trompet, Lars Hoff Henly - Saksofon, Aksel Westlund - Gitar, Andreas Dreier - Kontrabass og Stein-Erik Evenstad - Trommer.
Alle Sinatra låtene er arrangert av gitarist Aksel Westlund og saksofonist Lars H. Henly.

¨LILLESTRØM KULTURSENTER
FRE. 14.10
LØR. 15.10

ROMERIKE STORBAND
FESTIVAL

Festivalen arrangeres som et samarbeid mellom
Ett Fett Storband
Samlebandet
Skedsmo Storband
Sørum Storband og
Lillestrøm Jazzklubb.

Romerike Storbandfestival er klar for å åpne dørene. Norges eneste storbandfestival ruller videre på sitt 8. år. Sjekk ut hvem, hva, når og hvor her;
www.romerike-storbandfestival.no/

Selveste BOHUSLÄN BIG BAND står på scenen festivalfredagen, 14. oktober, kl.20.00. Lørdag 15. oktober er hele 14 storband i aksjon på 4 scener fra kl 17-01 !

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 15.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Erling Wicklund's Summertimeband
m/ Majken Christiansen

Summertime-bandet swinger videre også i høst ! Denne gang med vokalist Majken Christiansen, hvilket vil si fullt trøkk og garantert stor stemning! Ellers er Harald Bergersen klar med barytonsax, Frode Kjekstad med gitar og Bjørn Svendsen med kontrabass - mens Erling Wicklund stiller med sin nysmurte flugabone og trombone.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 08.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Dave Edge Quartet 

Jazz standards med et superlag av Oslos jazzelite bestående av;
Dave Edge (ts),
Jørn Øien (p),
Jens Fossum (b) og Hermund Nygård (tr).

Dave Edge, som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i souljazz bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz. Ettermiddagens  kvartett vil spille noen av hans favorittstandards fra «The Great American Songbook» samt noen av hans egne komposisjoner. Velkommen til en jazzkafe der repertoaret byr på melodiøs og swingende jazz.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 01.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Christina Dahl kvartett (DK) 

Dette er virkelig en jazzikalsk godbit, her er deres danske pressemelding;
Christina Dahl kvartet består af Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med et overskud, som udtrykkes frit og lyrisk. Jesper Lundgaard, der spiller virtuost og med stor international anerkendelse på sin bas & Espen Laub von Lilienskjold der er et supertalent på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun er kapelmester og komponerer musik til små & større ensembler. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke soul-fulde klang og lyrikiske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten & nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 24.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Aftret/Sælen kvintett

Kvintetten er nyoppstartet for anledningen og byr på jazz-standardlåter og en dæsj norske kjenninger fra film/revy fra midten av det forrige århundret. De lover variert musikk med både vokal-jazz og instrumental-jazz i tillegg til bare jazz. Bandet består av Petter Berg Aspen (gitar), Martin Mellem (trommer), Simen Wie (el-bass), Anna Braathen Sælen (vokal) og Sigrid Aftret (tenor-saksofon).

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 17.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Undecided Jazzband m/ Helene Sannem Heian Løvik

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere. Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

HELENE EDLER LORENTZEN / TRON SYVERSEN

Her kommer du til å høre Evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken.

SESONGSTART

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 03.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

DRAMMEN JAZZVERK

Drammen Jazzverk ble etablert høsten 2014. Det varierte repertoaret spenner fra tradjazz og evergreens til litt mere mainstreame arrangementer og enkelte "norske" innslag. Spontane vokale bidrag krydrer bandets store spilleglede.
Drammen Jazzverk stiller med flere veteraner med lang og allsidig musikalsk praksis. Men de har også greid å dra med oss friske ungdommer med bakgrunn fra rock inn i rytmegruppen. Dette gir et heftig driv i kompet, men også stor følsomhet i sarte melodier.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 02.09
LØR. 03.09
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel avsluttes for denne sommeren !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 02.09 JONNY AUSTAD

Jonny "B. Good" Austad stiller opp på uteterassen og søger for god kveldsstemning ! Jonny er en trubadur som spiller gitar og synger sanger som de fleste har hørt før. Men han har også noen sanger/versjoner som ikke så mange andre spiller – f.eks Man in the mirror – med Michael Jackson, Can’t help falling in love, U2 m.fl. Har også flere allsanger – for eksempel Brown eyed girl, Wild world, We are the champions, Whats up….

LØRDAG 03.09 JOACHIM SVENDSEN
Joachim spiller musikk etter humør og smak og avslutter sommerens konserter på uteterassen. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt ikke minst Fat Fred And The Possumhunters
.
 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 26.08
LØR. 27.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FRE. 26.08/LØR 27.08 Trubaduren Jonny B. Good

Jonny "B. Good" Austad stiller opp på uteterassen og søger for god kveldsstemning ! Jonny er en trubadur som spiller gitar og synger sanger som de fleste har hørt før. Men han har også noen sanger/versjoner som ikke så mange andre spiller – f.eks Man in the mirror – med Michael Jackson, Can’t help falling in love, U2 m.fl. Har også flere allsanger – for eksempel Brown eyed girl, Wild world, We are the champions, Whats up….

Her er litt mer av artister han spiller låter fra:
Beatles, Cat Stevens, De-Lillos, Eric Clapton, Van Morrison, 4 Non Blondes, Hovedøen, Bob Dylan, Jahn Teigen, Queen, U2, Crowded House, Seal, Elvis, Michael Jackson, Rolling Stones, Abba, Tom Waits, Simon and Garfunkel, Tracy Chapman, Creedence Clearwater Revival, Boyzone, Supertramp, Dr. Hook, Eagles, Alf Prøysen, Cornelis
Vreeswijk, Leonard Cohen, Postgirobygget, Everly Brothers - Neil Young, Finn Kalvik, Lilleb...jørn Nilsen, Dum-Dum Boys, Halvdan Sivertsen m.fl.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 19.08
LØR. 20.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.19.08/LØR. 20.08 Trubaduren PALLE WAGNBERG 

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 12.08
LØR. 13.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.12.08 TRUBADUREN JOAR BALSTAD

Joar er en dreven og allsidig trubadur og spellemann fra Oslo. Han har god erfaring fra en rekke større og mindre arrangement. Med kassegitar, munnspill og sang serverer han alt fra ballader og swingmusikk, til energisk rock´n´roll. Repertoaret består av klassikere, på engelsk og norsk, innenfor country, rock, pop, blues og visesang.
Ønskelåter tar Joar seg selvfølgelig tid til, og mye av moroa er å finne frem til publikums favorittartister.

LØR. 13.08 TRUBADUREN KJELL BRINGSLI 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 05.08
LØR. 06.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.05.08/LØR. 06.08 REMI BREVIK  

Remi Brevik er en erfaren artist som har utført trubaduroppdrag helt siden tidlig 90-tallet. Viserock og populærmusikk fremføres med stor innlevelse og et særegent og sterkt personlig preg.
Remi Brevik underholder med akustisk gitar og sang og presenterer et variert og spennende repertoar i sjangeren pop, rock, blues, soul og visesang; mye stemning, partylåter og noe norsk.
Det serveres tidløse klassikere fra 60,- og 70-tallet og i tillegg får mange perler og klassikere fra både 80-, 90-tallet og frem til i dag også velfortjent oppmerksomhet. Målsetningen er at både publikum og artist skal trives.
Eks: U2, Beatles, Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Cat Stevens, Eric Clapton, David Bowie, pluss mye mer 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 29.07
LØR. 30.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.29.07/LØR. 30.07 TROND TRUDVANG  

Trond Trudvang er blant våre fremste trubadurer.  Han spiller meget godt og variert og har en lun sjarme som folk liker. Trond er musikant, historieforteller, låtskriver og nå også plateartist med sin sang og gitar. Debutalbumet kom i januar 2010 (Tylden & Co). Mest profilert av låtene fra albumet er visa om ekspeditrisa ”Lisa, Lisa” som fikk 15 uker Radiolisting på NRK P1 vinteren 2009-10.
Perioden som ”One-hit-wonder” ble heldigvis kort for Trond, for sommeren 2010 ble også ”Houston vi har et problem” fra debutalbumet listet på NRK P1 for 13 uker.
Sommeren 2011 ble Trond på ny radiolistet i NRK P1 for 12 uker med låta “Gråværstur”. Denne er første single fra oppfølgeralbumet “Gode sko” som stipuleres utgitt i januar 2012 på den ferske platelabelen “Bare Norsk”.
Med såpass mye radiospilling kan Trond endelig oppleve allsang på sin egen musikk på konsertene! Trond deltar også med en tolkning av låta «Alle som blir igjen» på utgivelsen «Nære deg – Sanger av Finn Kalvik» (daWorks) som ble utgitt i november 2015.  I høst kom albumet «Sola i Ryggen».

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 22.07
LØR. 23.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og litt sløy jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.22.07/LØR. 23.07 JØRN ANDERSEN 

Jørn Andersen har lang erfaring med musikk -og repertoaret er tilsvarende bredt. I all hovedsak pop/rock-låter fra sekstitallet og frem til i dag, men også viser og blues. Eksempler på artister fra repertoaret er: Rolling Stones, Neil Young, Beatles, Oasis, U2, Pink Floyd, Lillebjørn Nilsen, CC Cowboys, deLillos og Morten Abel.
Med Jørn på trubadurstolen får du oppleve masse spilleglede og humør, et glimrende utgangspunkt for en flott kveld!

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 15.07
LØR. 16.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.15.07/LØR. 16.07 NILSEMANN (NILS SOLLI) 

Nils "Nilsemann" Solli er en rutinert musiker med lang erfaring. Repertoaret omfatter det meste som kreves for å lage god stemning. Rock, pop,blues,country, irsk folk etc. Alt etter hva som passer arrangementet. Med Nilsemann blir det garantert god stemning. Her kan du også få en helaftens repertoar med klassiske irske folk/pubsanger.

Låtene hans spilles på radio i flere europeiske land i tillegg til i USA

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 08.07
LØR. 09.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel har startet opp !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE.08.07/LØR. 09.07 GEIR OLAV NICOLAISEN

Geir Olav Nicolaisen har underholdt folk som visesanger og trubadur i 35 år. Som trubadur har han spilt i både Norge og Sverige. Repertoaret hans inneholder låter fra blant annet Creedence, Beatles, Eric Clapton, Eagles, Van Morrison, Led Zeppelin, Marius Muller og Elvis. Han har også spilt inn live plate og har radio og TV opptredener.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
MAN. 04.07
KL. 19.00-23.00


Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

4th of July Cruising i Lillestrøm.
Europas største amcarcruising !
I fjor cruiset 3.600 amerikanske biler rundt i Lillestrøms gater på den amerikanske nasjonaldagen.
 


 


FREDRIK "MAD MAN" JOHANSEN

Amcar parade i by`n mandag 04.07 - Let’s Rock’n Roll ! ! !
Følg 4. juli Cruisingen i Lillestrøm
og lytt til ekte Rockabilly band på Fagerborg.

Bordbestilling (spiseplikt) tlf. 64847496

CA. KL.19.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS.
Et høyenergisk, svingende og lekent band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Blander du dette med masse blank chrome, nypolerte glis og flust med hestekrefter fra 4 juli cruisingen i Lillestrøm sentrum så kan vel neppe settingen bli bedre !

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 01.07
LØR. 02.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE. 01.07/LØR. 02.07  ØIVIND NIELSEN
Øivind Nielsen er blant de mest etterspurte trubadurer. Han har et meget bredt repertoar og spiller mye norsk. Øivind har lang erfaring som musiker og har vært innom så vel “heavyband” som danseband i sin karriere.
 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
LØR. 24.06
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel starter opp !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00, men denne helgen trolig kun på lørdag !

LØRDAG 25.06 Trubaduren PALLE WAGNBERG

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke


16 - 19 JUNI

JAZZKLUBBENS ARR. I SAMARBEID MED KONSERTSERIEN VINTERMYGGEN ER OGSÅ I ÅR I JAZZ & BLUES TELTET I KRYSSET STORGATA/ VOLDGATA. PROGRAM, 16-18.06, KLIKK HER

FOR KOMPLETT PROGRAM ALLE SCENER KLIKK HER

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.06

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Terje Dyrud Kvartett

 

 

Fire middelaldrende menn i «sin beste alder» med mer enn 220 års samlet musikkerfaring, utgjør Terje Dyruds Kvartett. Bandet byr på en god variasjon mellom swing og roligere og mer avslappet musikk, og de prøver å få fram den gode stemningen på sine konserter. Det som kjennetegner bandet er først og fremst de gode og drivende soloene, men også det stabile kompet.

Kvartetten består av:
Terje Dyrud – Gitar, Bjørn Svendsen – Kontabass, Magne Henriksen – Vibrafon og  Finn Torgersen – Trommer.

Finn Torgersen har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

Magne Henriksen er en multimusikant som spiller fremragende piano, orgel, vibrafon og trekkspill, samt gitar og bass. Han har spilt med en rekke Oslo orkestre hvor det mest kjente kanskje var Terje Fjærns orkester. Han har erfaring fra en rekke forskjellige grupper som har spilt alt mulig fra rock ´n roll til gammeldans. Han har deltatt på en mengde plate- og radio/TV jobber. Magne er mest kjent som en virtuos vibrafonist, men også en fremragende trekkspiller i jazzsammenheng.

Bjørn Svendsen er yngstemann i bandet og er kanskje en av våre fremste bassister. Han spiller både el. bass og kontrabass, samt tuba der det kreves. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger, og radio og TV sendinger. Bjørn har vært medlem i Terjes forskjellige band siden tidlig på 70-tallet. Bjørn har et utrolig øre for harmonier og er en glimrende solist på sitt instrument.

Terje Dyrud er eldstemann i bandet og har drevet egne band siden sekstitallet, blant annet som orkesterleder under Ray Adams turneer på slutten av sekstitallet. Som jazzmusikant kan samarbeidet med Bjarne Nerem og Kristian Bergheim nevnes. Han var også med en kort stund i Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 04.06

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Oldtimers livslange historie ble heldigvis samlet mellom to permer i fjor med masse flotte nostalgiske bilder.

Østnes Oldtimers

Melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet. Bandet, som nå har holdt det gående i hele 48 år og nærmer seg 50-års jubileum, er altså storbandorientert med et islett av fransk og latinamerikansk danse-musikk. I pressen ble bandet en gang omtalt som et publikumssky “doldies”-orkester, naturlig nok ettersom man er mer opptatt av musikken enn å vise seg frem ! Vokalist med dette utrolig populære lokale danseorkesteret er Beate Skråmm Bakker.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 28.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Chuck Mangione Project med Bjørn Asper og en rekke lokale musikere

"Chuck" Mangione er en amerikansk flugelhorn musiker og låtskriver som fikk internasjonal suksess I 1977 med sin jazz-pop single, "Feels So Good". Mangione har gitt ut mer enn 30 album siden 1960.
Vår ledende leadtrompetist Bjørn Asper fra Lillestrøm er kjent fra bl.a. Ett Fett Storband og Sandvika Storband, men også i utallige groovy blåserekker med f.eks. Stina Stenerud & Her Soul Replacement og Big Bang. Han gikk lenge med et ønske om å gjøre en konsert med låter av en av sine favoritt musikere og realiserte det for noen år tilbake. Denne ettermiddagen plukkes arrangementene fram igjen ! Som regel er Bjørn godt plassert i bakerste rekke når han selv spiller, men her leder han altså sitt eget band og blir å finne i første rekke. En rekke lokale "Children of Sanches" medmusikanter blir å finne i bandet; Olena Khimich - vokal, Biørn Barlo - sax, Stian Larsen - Gitar, Erik Holsten - Piano, Roger Williamsen - Bass, Erik Jøkling - Drums

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 21.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Geir Hauger / Harald Bergersen kvintett

Geir Hauger / Harald Bergersen kvintett med mye av repertoaret til den legendariske kvintetten Harald Bergersen/Bernt Steen. Bandet består av Geir Hauger, trompet, flygelhorn - Harald Bergersen, tenorsax, altsax, sopransax - Magnus Thingnæs, piano - Stig Adolfsen, bass og Christian Lund, trommer.

Geir Hauger er utøvende på trompet og flygelhorn i forskjellige band. Han leder egne jazzgrupper og er studiomusiker. Han spilte fast i Radiostorbandet NRK, og ved teatre og revyscener – det ble 15 år under Egil Monn-Iversens taktstokk.

Harald Bergersen, saksofonist, klarinettist og fløytist, aktiv både innen jazz og klassisk musikk. Spilte med Kjell Karlsens orkester 1959–64, Radiostorbandet 1964–90, ledet egen kvintett sammen med trompeteren Bernt Steen 1969–83. Medlem av Big Chief Jazzband fra 1991. Han spilte i Stabsmusikken 1963–66, Oslo Blåsekvintett 1963–71, Filharmonisk Selskaps orkester 1966–68, Kringkastingsorkesteret 1970–77 og Ny Musikks ensemble 1977–78. Lærer ved Norges Musikkhøgskole fra 1977.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Prima Vista Socal Club

Prima Vista Social Club er et nytt, ellevilt underholdningsband som består av Oslos kanskje beste blåserekke, et hardtsvingende komp, og er frontet av entertainer Svein Erik Martinsen.
Bandet spiller publikumsvennlig swing, blues, jump and jive, inspirert av popmusikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima og Louie Jordan som inspirasjonskilder. Elegant antrukket, men med mye show, gags, dansetrinn, såpebobler, kåring av dagens publikummer med fanfare osv :-)
Prima Vista Social Club er på kort tid blitt en "snakkis" i jazz- og bluesmiljøet og har spilt konserter på bl.a Herr Nilsen, Buckleys og på Oslo Jazzfestival til strålende mottakelse fra publikum!
Bandet består av; Erik Eilertsen (trompet), Håvard Fossum (sax), Kristoffer Kompen (trombone), Svein Erik Martinsen (gitar/vokal), Jens Fossum (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer) 

"NATT TIL 01. MAI"
FAGERBORG
LØR. 30.04

MUSIKKEN
 STARTER
CA.
KL.22.00

Natt til 1. Mai - Party med Stina Stenerud og et knippe topp lokale musikere

Lørdag 30. April ("Natt til 1. Mai") er det fest igjen på Fagerborg.
Stina Stenerud har samlet et knippe med topp musikere for anledningen og skaper party stemning med herlige R&B og Soul klassikere; Stina Stenerud - vokal, Edvard Synnes - orgel, Christian Lund - trommer, Joachim Svendsen - gitar, Bo Berg - bass. Blåserekke; Svein Greni - sax, Bjørn Asper - trompet og Anders Brenli - trombone). I tillegg dukker bl.a. disse gjestevokalistene opp; Fredrik Støvind (Fat Fred), Stein Stokke (Solid Comfort) og Anne Marte Slinning (Sugar Ann). Og gjestelista blir bare lengre; Guro Vikingstad korer mens Stian Haslie og Stian Borgen kaster seg inn på noen låter med fete gitar riff !

For meny, bordbestilling og best. av bill; se FB event https://www.facebook.com/events/1110065442347756/
 

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB MED DJ

GROOVY NIGHT ! 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 30.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Vika Band

Vika Band består av 7 musikere i sin beste alder, bandet ble startet først på 90-tallet i Vika, Oslo. Medlemmene har solid musikerbakgrunn, og latteren og fleipen er alltid tilstedeværende. Vika Band er i utgangspunktet et ”swingjazz-/gla’jazz”-orkester, kjært barn har mange navn. Bandet har følgende sammensetning: Piano, trommer, bass, gitar/banjo, trompet, trombone og treblås.

Hva er ”gla’jazz”? Det kan sies like mye å være stemningen som musikken fra New Orleans i forrige århundre. Noen kaller musikken ”glajazz”, andre sier ”Dixieland”. Det er slik den opprinnelige musikken ble spilt på 50-tallet. Da ble gamle jazzmusikere hentet frem fra glemselen, som en motvekt til datidens ”moderne” jazz......... Gla’jazz har festet seg i folks bevissthet som ”ekte jazz” , det vil si musikk med litt patina. Den nytes best på dansegulvet, eller lett tilbakelent med noe godt å drikke, slik de gjorde det på de brune barene i New Orleans. Det er altså litt av en oppgave Vika Band har gitt seg i kast med !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 23.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Kjell Haugen Trad. Band
(Tidl. Stokstad/Jensen Trad.Band)

Orkesteret har sitt utgangspunkt i Stokstad/Jensen Trad.Band som ble startet ifm. jazzklubbengasjement i Tyskland i 1962! SJTB hadde etter hvert stor suksess, og var på syttitallet Norges mest populære Gla’jazzorkester. Bandet eksisterte litt fra og til, men det ble reorganisert i år 2000, og holdt på videre fram til høsten 2012, dvs 50 år etter oppstarten i Tyskland! Bjørn Stokstad og Tore Jensen har nå ytret et sterkt ønske om at bandet reetableres , under navnet Kjell Haugen Trad. Band (tidligere Stokstad/Jensen Trad. Band), og det er som et nyetablert band innen samme stil som Stokstad/Jensen de nå fremstår.
Kjell Haugen Trad. Band spiller swingende tradisjonnel jazz og besår av Christian Frank, klarinett/tenorsaks, Roy Hellvin piano, Kjell Haugen, trombone, Svein Gusrud, bass, Kjetil Lønborg Jensen og Peter Falk trompet.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 16.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Bossafinado (Jazz'n Bossanova)
m/ Torill Andersen Wøhni (v)

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker, Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Erik Wego (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 09.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Oslo Radio Orkester

Fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono! (En tidsreise til radioens barndom)

Oslo Radio-Orkester påstår at medlemmenes utseende egner seg best for radio! Ettermiddagens publikum vil nok enstemmig hevde at det holder i massevis også på konsertscenen.  De musikale prestasjonene holder i enda større grad.  Maken til originalitet og underholdningsverdi er det ikke lett å finne.

Det meste av repertoaret stammer fra 20-50 tallet (av typen Paper Doll, Pennies from Heaven, Love for sale) men det hender at felespiller Øyvind drar igang en reinlender eller reel som kontrast.
Oslo Radio orkester består av Tommy Stensrud (gitar), Otto Bratberg (gitar), Torbjørn Holte (bass), Jan Ellefsen (mandolin, dobro), Lars Birkelund (perkusjon), Trygve Beddari (trekkspill) og Øyvind Rauset (fiolin). Alle synger. De som likte tv-serien "Pennies from Heaven" eller som savner lyden av Kurér'en på kjøkkenbordet, har en hyggelig ettermiddag i vente når disse radio-nette musikerne starter opp!

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 02.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Søren Bøgelund's Mirakelband

Søren Bøgelund - sax, Freddy Hoel Nilsen - piano, Andreas Dreier - bass og Stein-Erik Evenstad - trommer

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg !
 

Søren Bøgelund`s Mirakelband er 4 meget erfarne og kreative musikanter. Repertoaret er hentet fra swing, cool og bop pionererne samt "The Great American Songbook". Det skjer at folk som Frederick Chopin og Benny Andersen gjør et besøk i repertoareboken. Spillestilen er moderne swing med islett av cool og bebop + mye mer. Alt er pakket inn i små snacksy arrangementer, og blir servert med lun humor i Sørens "Sit-down-show" med inkluderende humor og glimt i øyet. Søren tar musikken alvorlig, men aldri seg selv høytidlig. "Det går nemlig fint å kombinere showbiz og jazz", sier Søren !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 12.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Baker Hansen - Chet Baker på Norsk !

BAKER HANSEN er historien om fem norske jazzmusikere som tok Chet Baker med på en språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.
Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-talet førte til at Chet samarbeidet med en rekke norske musikere. Særlig kjent er album-samarbeidet "Blåmann! Blåmann!" med Jan Erik Vold - en ruvende skikkelse i norsk dikterkunst, som også har bidratt med gode innspill til gjendiktingsarbeidet.
Chet Baker fortalte noen av de sterkeste musikalske historiene i jazzlitteraturen. Baker Hansen gjenforteller disse historiene på norsk. Dette er musikk med varme kjensler og kjølig sound, sterke utsagn og vare øyeblikk. Musikk som i ny språklig og musikalsk drakt gir låter som «My Funny Valentine» og «I Fall In Love Too Easily» nytt liv, og kan røre oss enda nærere på vårt eget språk. Musikk som fremdeles lever og leverer, tøyer grenser og åpner ører. Akkurat slik jazz alltid har gjort.

Medvirkende; Sigurd Rotvik Tunestveit, vokal og gjendikting - Thomas Husmo Litleskare, trompet - Kjetil Jerve, piano - Stian Andreas Andersen, kontrabass og Tore Flatjord, trommer

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 05.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

"Touché!"

Touché! er en av de ledende unge gruppene for stringswing i Norge, og har overasket mange med ny musikk i en sjanger som er kjent for å følge tradisjonen. Repertoaret spenner fra egne komposisjoner, til tradisjonelle låter og standarder og har hentet sin inspirasjon fra Django Reinhardts tid til nå. Gruppen har tidligere gjort konserter med Hot Club de Norvége, samt ved blant annet Django-festivalen ved Cosmopolite Scene i Oslo 2011 og 2013, Robert Normann-festivalen i Sarpsborg 2010, 2011 og 2012 og konserter ved jazzklubber og kulturhus over hele Norge. De har gjennom sine innholdsrike konserter opparbeidet seg et rykte som et av stringswing-miljøets mest spennende grupper.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 27.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

The New Orleans Collective

The NOC (The New Orleans Collective) spiller god gammeldags New Orleans musikk samt egne komposisjoner i god New Orleans ånd. Bandet har fått stor pågang det siste årene og fått mange gode tilbakemeldinger på jobbene de har gjort. Her kan nevnes Mandal Jazzklubb, Charlies Bar og flere jobber i Kr.sand. Ikke minst er det positivt få et oppegående tradjazzband fra Kr.sand med musikere av den yngre generasjonen som dyrker denne stilen på lik linje som de fra eldre generasjoner !
Bandets bestning er: Magnus M. Drågen- Trompet, Runar Fiksdal -Trombone, Bjørn Rønnekleiv - Klarinett og altsax, Joakim Bergsrønning -Tensax, Thomas Edvardsen - Piano, Steinar Glas - Kontrabass, Åsmund Solberg Løvland - banjo og gitar samt Kristoffer Tokle - Trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 20.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Bergli/Andresen Kvarett

Johan Bergli (s), Ivar Andresen (p), Harald Juliussen (b) og Finn Torgersen (tr) spiller swingende trad. og jazzstandards fra det amerikanske evergreensreportoaret "The Great American Songbook".

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 13.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

Swing'n Sweet m/ Lise Lotte Ågedal

Swingende godlåter og jazzstandards fra det amerikanske evergreensreportoaret "The Great American Songbook", latin og ballader samt en og annen Diana Krall låt og dets like. Lise Lotte Ågedal - vokal, Audun Mellesmo - keyboard, Svein-Erik Jansen - gitar og Finn Torgersen - trommer.

Litt mer info om hver enkelt musiker;
LISE LOTTE ÅGEDAL er sanger, pianist, trommeslager og musikkterapeut. Hun har spilt i en rekke band de siste 12 årene og jobber i dag på Norges Musikkhøgskole.
AUDUN MELLESMO (keyboard). Produkt av Yamaha-skolen, og har holdt mange konserter i inn- og utland i regi av Yamaha Musikkskole. Har spilt med mange band, innen stilarter som jazz, evergreens, country, rock, pop, newgrass og dansemusikk.
SVEIN ERIK JANSEN er gitarist og bassist. Han har vært musikalsk aktiv siden 1963. Jansen har en bred musikalsk bakgrunn, og har erfaring fra både jazz, blues, country og storband.
FINN TORGERSEN er trommeslager. Han hadde sin første dansejobb i 1961 med Finn Hermans orkester. Finn har en lang fartstid i musikkbransjen og har opparbeidet seg en bred musikalsk erfaring.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 06.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Frode Thingnæs Quintet

 

Frode Thingnæs gikk bort 15. November 2012. Frode hadde i løpet av sin lange karriere opparbeidet seg en status som en av Europas dyktigste trombonister, arrangører og komponister innen jazz og populærmusikk. Kort tid etter at Frode døde, valgte de fire gjenværende medlemmene, Pete, Knutsen, Jan Erik Kongshaug, Magnus Thingnæs og Thor Andreassen å fortsette kvintetten i Frodes ånd og under samme navn, men med varierende gjestesolister. Denne gang er det tenorsaksofonisten Håvard Fossum som er solist.
Kvintettens konserter henter i hovedsak materiale fra egne plateutgivelser, men også ispedd standardlåter fra jazzhistorien.

 

Dette er litt av et superlag !

Magnus Thingnæs har sin musikalske bakgrunn  som elev av Henryk Lysiak og pianostudier ved Berklee University i Boston USA.
Jan Erik Kongshaug, bassist og komponist, er en svært etterspurt lydtekniker og er daglig leder av Rainbow Studio i Oslo som har blitt et samlingspunkt for verdens jazzelite.
Pete Knutsen, gitarist, komponist og arrangør, og Thor Andreassen, trommer, har spilt sammen i ulike band. De ble tildelt Spellemannsprisen i 1972 med Popol Vuh/Popol Ace, og har begge deltatt på en mengde studioinnspillinger.
Solist på tenorsaksofon, Håvard Fossum, har markert seg i norsk musikkliv etter musikkstudier i Trondheim og ved University of Miami samt lang erfaring som studiomusiker i USA. Han ble etter retur til Norge en svært attraktiv arrangør og studiomusiker med deltagelse i mange profilerte bandprosjekter.

JAZZ JUBILEE
18ÅRS MARKERING !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 30.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Nes Storband feat. Stina Stenerud hyller Monica Zetterlund

 

Vi markerer vår 18-års dag med en hyllest til Monica Zetterlund ! Nes storband og Stina Stenerud setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med storbandet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 23.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Undecided Jazzband m/ Helene Heian

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blandt annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Heian fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere.
Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 16.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

MBA kvintett (Melsæter – Bergli – Andresen)

Tribute to Louis Prima

Jazzveteranene Ivar Andresen, Jan Inge Melsæter og Johan Bergli tar styringa og kjører en seksjon med Vegas-jazz a la Louis Prima. Her kommer garantert låter som Just A Gigolo, I Ain't Got Nobody, Buona Sera, Angelina, Zooma Zooma, King of the Swingers og When You're Smiling.
Trolig får vi høre litt fra Mills Brothers repertoaret også med arrangementer som Ivar Andresen skrev bl.a. da han spilte i Bristolorkesteret på 1960 tallet. MBA gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til den amerikanske vokalgruppa.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 09.01

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

Eirik Svela Trio
m/ Sigrid Aase

Den unge og fremmadstormende vokalisten Sigrid Aase åpner årets sesong. Sigrid har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte improvisert musikk med jazzsang som hovedinstrument. I tillegg til en rekke ulike konsertoppdrag, andre eventjobber og jazz relaterte konserter har hun erfaring som låtskriver og komponist til sitt eget band. Hun har blant annet  spilt på Øya festivalen med bandet; Hajk, vært korist for Hilde Louise Asbjørnsen og synger i vokalensemblet "Oslo 14" under ledelsen av Elin Rosseland. Dette blir en forrykende ettermiddag, med et selektivt utvalg av låter fra The Great American Songbook på programmet!
Håkon Bjørgo på bass har også sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, mens Eirik Svela på gitar har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer. Han er også fast gitarist og arrangør i ”MonicaZ Vals” – et tribute band til den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund.

HER ER NOEN HØYDEPUNKTER FRA 2015:

 

JULEKONSERT
 
FAGERBORG
NB!
SØN. 29.11
KL.19.30

Ett Fett storbands julekonsert er av det unike slaget. En god blanding av norske og amerikanske julesanger, en dæsj humor, masse julepynt, allsang og en fet marsipangris er blant de faste ingrediensene i Den Tradisjonelle Julekonserten.
Som en del av tradisjonen inviterer vi en rekke gjester til årets julekonsert. Årets musikalske gjester er Tarjej Grimsby, Siri Jones og Jon Krogvold


Etter ti år i Oslo flyttet konserten hjem til Lillestrøm og ærverdige Fagerborg Hotel i 2013. Det synes alle var en god ide, så konserten er nå trygt reetablert på storbandets hjemmebane. Også i år blir konserten lagt til første søndag i advent, rett etter tenningen av landets flotteste julegate. Så det er bare å rusle turen gjennom Storgata fra julegrana til Fagerborg hotel for en komplett kveld med julestemning!

Gjør det lett for deg selv og oss - kjøp billett på forhånd, så glir du rett inn med marsipangrislodd og gløgg i henda.

Klikk her

UTVIDET
 JAZZKAFÉ
(ÅRETS SISTE)
FAGERBORG
NB!
SØN. 15.11
KL.18.00

- vi benker oss på Copa ”Fagerborg” Cabana før julestria setter inn !

FOR 13. ÅR PÅ RAD ! 

Forh. salg av bill. på Fagerborg,  Tlf. 64 84 74 00
Kjøp på forhånd og få reservert bord for her blir det fullt.
Pris inkl. juletallerken eller lutefisk kr. 490,-

DETTE ER RASENDE BILLIG FOR BÅDE KONSERT OG MAT !

Trio de Janeiro

SISTE JAZZKAFÉ FØR JUL. NB! SØNDAG 15.11  

UTVIDET JAZZKAFÉ MED JULETALLERKEN ELLER LUTEFISK

Trio de Janeiro varierer i sammensetning, men kjernen består alltid av Tom Lund og Anne-Marie Giørtz og deres brasilianske kjærlighetssanger.  Tom Lund stiftet bandet i 1988. I alle disse årene har han samlet musikere rundt seg for å jobbe med bossa novaen, sambaen og andre musikkformer som vi forbinder med Brasil og landene omkring. De tok like godt Spellemannprisen for sin debut-CD i 1993 – ”Brazilikum”. Aftenposten skrev året etter at  ".....nakkehårene reiste seg i giv akt fra første akkord, og det ble en oppvisning i frydefullt samspill.". Da bandet spilte hos oss sist ble publikum rørt til både latter og tårer, og det var umulig å ikke la seg rive med i den humørfylte konserten med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske dager.

Hvem som er årets gjester er som alltid en godt bevart hemmelighet !

Øysten Sunde, Celio de Carvalho, Kenneth Ekornes, Frøydis Grorud, Roy Nicolaysen og Sveinung Hovensjø har tidligere stått på gjestelisten.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.11

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

VÆR TIDLIG UTE
FOR HER BLIR DET FULLT !

 

 

MonicaZ vals - tribute to Monica Zetterlund

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg - B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik K. Jøkling - trommer.

Dette superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

KONSERT
FAGERBORG
SØN. 01.11

KL.18.30

 

Les mere omtale og info, klikk her
 

Amigo Tom -

Reseptfri brasiliansk musikk for hjertet

Les mere omtale og info, klikk her

Tenk på all den fantastiske musikken du bare sjelden eller aldri får høre!
Amigo Tom er en vennskapelig vei-viser inn i den brasilianske sangskatten, bl.a. representert ved den store komponisten Tom Jobim, og de mange venner (amigo’s) av hans musikk. Tom betyr dessuten tone direkte oversatt fra brasiliansk.
Alle låtene, eller som her; ”de vennelige tonene”, er håndplukket og arrangert av gruppens musikalske leder,
Tom S Lund. Tom, godt kjent fra ’Trio de Janeiro’, er ellers ansett for å være en av Europas ledende bossanova-gitarister.
Med seg, fra Stavanger, har han den mildest talt oppsiktsvekkende vokalisten Eva Bjerga Haugen. Hun ble kåret til årets Stavangerkunstner 2010, og har gjestet en rekke størrre jazzfestivaler som f eks Moldejazz, Sildajazz og Vossajazz.
Vi får dessuten høre den eminente saksofonisten og fløytisten Tor Yttredal. Tor er til daglig professor i musikk ved Universitetet i Stavanger, men har vært brukt som solist og ensemblemusiker med størrelser som Chick Corea, Bobby McFarrin, Palle Mikkelborg og Terje Rypdal.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 31.10

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

Bossafinado (Jazz'n Bossanova)
m/ Torill Andersen Wøhni (v)

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker, Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Erik Wego (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 24.10

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

Kjell Eriksen Septett og vokalkvintetten Jazzådu

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong ! Han har ledet egne band siden midten av 1950-tallet, og var med på to av sporene til Norges første jazz-LP, “Metropol Jazz” i 1963. I septetten hans finnes det flere dyktige solister. I 1992 spilte Kjell Eriksen og Jazzådu inn sin egen CD med den beskrivende tittelen “Swingende eviggrønt”.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 17.10

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

 

DET BLIR TO BAND DENNE ETTERMIDDAGEN !

1. SETT; CherryCherry

CherryCherry er en vokaltrio, litt Andrew Sisters inspirert,  som framfører nyere pop-perler og gode gamle slagere i gjennomført 50 talsstil. I deilig retro pinup-stil fremfører de alt fra egenarrangerte nyere pop-perler til de gode, gamle klassikerne fra nevnte stilperiode. Med inspirasjon hentet fra ikon som Marilyn Monroe lager trioen sin egen vri på låter som konstant spillest på radioen – låter fra  ”gode gamle dager”. Med tette 50-talsklanger blir publikum sjarmert i senk med en perfekt kombo av flørt, humor og glimt i øyet.
Vokaltrioen CherryCherry består av Sandra Erstad, Hanne Selmer-Olsen, og Lene Johansen Kløvstad. De har alle lang musikalsk bakgrunn og utdannelse i musikkteater.

2. SETT; SIRI JONES m/ BAND

Lillestrømjenta Siri Jones etablerte seg i våres med nytt band innenfor jazz og pop.  Disse er: Daniel Johansson (keys), Rune Bryn (trommer), Rickard Johannesson (bass) og Philip Audensen (gitar). Vi gleder oss.

¨LILLESTRØM KULTURSENTER
FRE. 09.10
LØR. 10.10

ROMERIKE STORBAND
FESTIVAL

FRA KL.17.00

Romerike Storbandfestival er klar med årets program. Norges eneste storbandfestival ruller videre på sitt 7. år. 20 band på 4 scener fra kl.17.00 til 01.00 lør. 10. okt. Nytt i år også fredag (09. okt.) Sjekk ut hvem, hva, når og hvor her;
www.romerike-storbandfestival.no/

Bl.a. kan du høre;

Festivalen arrangeres som et samarbeid mellom Ett Fett Storband, Samlebandet, Skedsmo Storband, Sørum Storband og Lillestrøm Jazzklubb.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.10

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 


ETTER DEBUT KONSERTEN
FOR 10 ÅR SIDEN !

 

Lucky Seven m/ Åse Lomsnes (v) - 10-års jub.

Det har gått 10-år siden bandet hadde sin første konsert - i Lillestrøm !

7 erfarne musikere som er håndplukket av multiblåsertalentet Christian Frank for å få den rette sounden til 30-tallets hotte swingjazz representert med bl.a. New Orleans trompetisten Henry "Red" Allen og en av de største pianistene i jazzhistorien; Teddy Wilson. Dette flotte bandet har gledet oss ved flere anledninger Med seg har de også vokalisten og vår tidligere UngJazz vinner Åse Lomsnes, som til tross av sin unge alder ubeskjedent gir oss en Ella&Billie-feeling med et snev av Sørstats dialekt i sangen !
Aase Lomsnes – vokal, Erik Eilertsen – trompet, Lars Frank – klarinett og alt-/tenorsaks, Christian Frank – alt-/tenorsaks, Ivar Andresen – piano, Eyvind Ellingsen – gitar, Jermund Kristiansen - bass og Bjørn Olufsen – trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 03.10

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

Randi Holum / Niels Balle Kvartett (NO/DK) 

"Fløjlsblødt, behageligt og drømmende Jazz i skøn blanding af nordisk tone og Italiensk inspiration" stod det å lese i Copenhagen Jazz Festival sin omtale tidligere i år. Dette er noe så særegent som en mix av Nordisk og Italiensk jazz, av bl.a. Alec Wilder, Niels Balle, Enrico Pieranunzi, Francesco Mangeri og Randi Holum. Kvartetten spiller med et luftig, stemningsfullt og lyrisk uttryk. De er alle erfarne musikere som har turnert i Danmark, Norge, Sverige, Island og på Færøyene. RANDI HOLUM (NO), trompet - NIELS BALLE (DK), piano - IDA KIRSTINE HVID (DK), kontrabas - JESPER UNO KOFOED (DK), trommer

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 26.09

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

Kjell Haugen Trad.Band 

(Tidl. Stokstad/Jensen Trad.Band)

Orkesteret har sitt utgangspunkt i Stokstad/Jensen Trad.Band som ble startet ifm. jazzklubbengasjement i Tyskland i 1962! SJTB hadde etter hvert stor suksess, og var på syttitallet Norges mest populære Gla’jazzorkester. Bandet eksisterte litt fra og til, men det ble reorganisert i år 2000, og holdt på videre fram til høsten 2012, dvs 50 år etter oppstarten i Tyskland! Bjørn Stokstad og Tore Jensen har nå ytret et sterkt ønske om at bandet reetableres , under navnet Kjell Haugen Trad. Band (tidligere Stokstad/Jensen Trad. Band), og det er som et nyetablert band innen samme stil som Stokstad/Jensen de nå fremstår.
Kjell Haugen Trad. Band spiller swingende tradisjonnel jazz og besår av Christian Frank, klarinett/tenorsaks, Roy Hellvin piano, Kjell Haugen, trombone, Svein Gusrud, bass, Kjetil Lønborg Jensen og Peter Falk trompet.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 19.09

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

 

 

 

 

Green Peppers - A Tribute To Herb Alpert & Tijuana Brass

Bandet spiller jazz, samba og easy listening fra de glade 1960-årene i gjennomtenkt antrekk, fritt for gravalvor med en god porsjon selvironi. Trommis Torstein Ellingsen (på trompet !!!) har overlatt stikkene til Erik Jøkling og knytter det hele sammen ved å fortelle litt kuriosa om datidens amerikanske kultur og hyller hedersmannen Herb Alpert som vil fylle 80 år neste vår !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 12.09

KL.14.00
(GRATIS ENTRÉ)

+

FAGERBORG
KL.22.00
(DØRENE ÅPNER 20.00)

 

 

GÅ IKKE GLIPP AV DETTE !

Transatlantic Express (US/NO)

Trolig dukker det opp noen flere lokale gjester også!

Dette superbandet består av 2 nordmenn og 4 amerikanere med en musikalsk CV som er ganske enestående; Staffan William-Olson (The Real Thing, Mezzoforte, Sharp  9, Babylon Brothers), Palle Wagnberg (The Real Thing, P.W. Organ Unit), Nicky Orta (Arturo Sandoval, Randy Brecker, Mike Stern, Chick Corea, Ernie Watts, Julio Inglesias, Englebert Humperdink), J. D. Anderson (Kirk Franklin, Mariah Carrey, John Legend, Grammy Nominated!), Bill Kooly Scott (Ruby Baker Band, Bill Scott Band) og Scott Klarman (Frank Sinatra, Lou Rawls, Sound of Vision). Jazz, funk og soul står selvsagt på programmet !

 

 

LILLESTRØM
JAZZKLUBB
(ORG.)

40 ÅR

FAGERBORG
FRE. 11.09

BEST. AV BILLETTER KLIKK
HER
 


Dette er den originale plakaten som ble brukt. Den er designet av Lillestrøm kunstnerne Inge Iversen og Dag Thoresen

Den originale førsteutgaven av Lillestrøm Jazzklubb fyller 40 år i september. Det skal markeres med gedigen mimrefest og konsert!
Fredag 11. september 2015, ganske nøyaktig 40 år etter starten, blir det helaftens jubileumsfeiring med musikk og underholdning i to etasjer på Fagerborg Hotel fra kl. 18.00 – 03.00. Les mer på FB, klikk her

HØSTÅPNING

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 05.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

MBA kvintett (Melsæter – Bergli – Andresen)

Tribute to Louis Prima

Jazzveteranene Ivar Andresen, Jan Inge Melsæter og Johan Bergli tar styringa og kjører en seksjon med Vegas-jazz a la Louis Prima. Her kommer garantert låter som Just A Gigolo, I Ain't Got Nobody, Buona Sera, Angelina, Zooma Zooma, King of the Swingers og When You're Smiling.
Trolig får vi høre litt fra Mills Brothers repertoaret også med arrangementer som Ivar Andresen skrev bl.a. da han spilte i Bristolorkesteret på 1960 tallet. MBA gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til den amerikanske vokalgruppa.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 21.08
LØR. 22.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 21.08 Borgar Skoveng og Even Synnestvedt er avlyst pga. sykdom.

Trubaduren Jonny B. Good spiller i stedet !

På meget kort varsel stiller Jonny "B. Good" Austad sporty opp på uteterassen og søger for god stemning i kveldssola ! Jonny er en trubadur som spiller gitar og synger sanger som de fleste har hørt før. Men han har også noen sanger/versjoner som ikke så mange andre spiller – f.eks Man in the mirror – med Michael Jackson, Can’t help falling in love, U2 m.fl. Har også flere allsanger – for eksempel Brown eyed girl, Wild world, We are the champions, Whats up….

LØRDAG 22.08 Trubaduren Valentino Vassilev

Valentino er musikkprodusent og låtskriver i tillegg til en god entertainer og trubadur. Han er kjent for å lage god stemning overalt hvor han spiller.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 14.08
LØR. 15.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 14.08 Siri M. Worsøe og Roar Vea.

Nytt Lillestrømtalent, 17 år gamle sanger og låtskriver Siri Marie, fremfører først egne sanger.
Roar spiller deretter låter av Neil Young, Paul Simon, Joni Mitchell og mange andre.

LØRDAG 15.08 Joachim Svendsen med Stina Stenerud

Joachim spiller musikk etter humør og smak. Han er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister som Fat Fred And The Possumhunters og Stephen Ackles. I tillegg er han kjent for å samle sine musikalske venner til populære "superlag" som får taket til å løfte seg uansett hvor de spiller.
Stina heller inspirasjonsmessig mot god gammel soul, ispedd blues- og jazzelementer, og har et stort hjerte for musikk med trøkk og sterke tekster. Foruten å fronte sitt eget band, Stina Stenerud & Her Soul Replacement, gjør hun bl.a. flotte tolkninger av den svenske jazzlegenden Monica Zetterlund.
 

 

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 07.08
LØR. 08.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 07.08 Remi Brevik

LØRDAG 08.08 Remi Brevik

Remi Brevik er en erfaren artist som har utført trubaduroppdrag helt siden tidlig 90-tallet. Viserock og populærmusikk fremføres med stor innlevelse og et særegent og sterkt personlig preg.
Remi Brevik underholder med akustisk gitar og sang og presenterer et variert og spennende repertoar i sjangeren pop, rock, blues, soul og visesang; mye stemning, partylåter og noe norsk.
Det serveres tidløse klassikere fra 60,- og 70-tallet og i tillegg får mange perler og klassikere fra både 80-, 90-tallet og frem til i dag også velfortjent oppmerksomhet. Målsetningen er at både publikum og artist skal trives.
Eks: U2, Beatles, Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Cat Stevens, Eric Clapton, David Bowie, pluss mye mer 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 24.07
LØR. 25.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 24.07 og LØRDAG 25.07 Geir Olav Nikolaisen

Geir Olav Nikolaisen har underholdt folk som visesanger og trubandur i 35 år. Han har også spilt i band som Pegasus og Black Lables. Som visesanger har Nikolaisen opptrådt på en rekke arenaer med Ulf lundell, Stein Ove Berg, Bjørn Alfselius, Bjørn Eidsvåg og Øystein Sunde. Som trubadur har han spilt i både Norge og Sverige. Repertoaret hans inneholder låter fra blant annet Creedence, Beatles, Eric Clapton, Eagles, Van Morrison, Led Zeppelin, Marius Muller og Elvis. Geir Olav er flink til å få med seg publikum og er svært allsidig. Han har også spilt inn live plate og har hatt radio og TV opptredener.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 17.07
LØR. 18.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 17.07 Trubaduren Charles Breakspeare.

Charles Breakspeare er fra London, men har bodd og underholdt lenge i Norge. Hans varierte repertoar inkluderer hits fra mange forskjellige sjangre (bla country, irsk folkemusikk, pop, rock. Sing-a-long og partymusikk tilpasset alle aldersgrupper. Han har opptrådt over hele landet og er kjent som en glimrende sanger og gitarist.

LØRDAG 18.07 Trubaduren Nilsemann (Nils Solli) 

Countrysanger, låtskriver, irsk trubadur og enmannsorkester !

Låtene hans spilles på radio i flere europeiske land i tillegg til i USA

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 10.07
LØR. 11.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 10.07 Trubaduren Palle Wagnberg.

LØRDAG 11.07 Trubaduren Palle Wagnberg

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke. 

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
LØR. 04.07
KL. 16.30-03.00


Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

4th of July Cruising i Lillestrøm.
Europas største amcarcruising !
I fjor cruiset 3.600 amerikanske biler rundt i Lillestrøms gater på den amerikanske nasjonaldagen.
 


 


FREDRIK "MAD MAN" JOHANSEN

Amcar parade i by`n lørdag 04.07
- Let’s Rock’n Roll ! ! !
Følg 4. juli Cruisingen i Lillestrøm
og lytt til ekte Rockabilly band på Fagerborg.

LØRDAG 04.07 CA. KL.16.30 - 18.30 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak med høy AmCar- stemning på uteterrassen.

CA. KL.20.00 - 22.00 OG AMCAR NACHSPIEL 23.30 - 01.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS.
Et høyenergisk, svingende og lekent band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Blander du dette med masse blank chrome, nypolerte glis og flust med hestekrefter fra 4 juli cruisingen i Lillestrøm sentrum så kan vel neppe settingen bli bedre !

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 03.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE. 03.07 JONNY AUSTAD

Jonny Austad er en trubadur som spiller gitar og synger sanger som de fleste har hørt før. Men han har også noen sanger/versjoner som ikke så mange andre spiller – f.eks Man in the mirror – med Michael Jackson, Can’t help falling in love, U2 m.fl. Har også flere allsanger – for eksempel Brown eyed girl, Wild world, We are the champions, Whats up….

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 26.06
LØR. 27.06
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00.

FRE. 26.07/LØR. 27.07  ØIVIND NIELSEN
Øivind Nielsen er blant de mest etterspurte trubadurer. Han har et meget bredt repertoar og spiller mye norsk. Øivind har lang erfaring som musiker og har vært innom så vel “heavyband” som danseband i sin karriere.
 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
LØR. 20.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel starter opp !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00, men denne helgen kun på lørdag !

LØRDAG 20.07 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister som Fat Fred And The Possumhunters og Stephen Ackles
. I tillegg er han kjent for å samle sine musikalske venner til populære "superlag" som får taket til å løfte seg uansett hvor de spiller.
 

10-14 JUNI

JAZZKLUBBENS ARR. ER I ÅR I MUSIKKTELTET I VOLDGATA. PROGRAM, 12-13.06, KLIKK HER

FOR KOMPLETT PROGRAM ALLE SCENER KLIKK HER

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 06.06

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

EIRIK B. SVELA KVINTETT feat. ÅSE LOMSNES

Med Diana Krall som forbilde spiller bandet hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra "The Great American Songbook" og med bandleder og gitarist Eirik B. Svela i spissen leker dette unge bandet seg gjennom flotte arrangementer. Åse Lomsnes, tidligere UngJazz prisvinner hos oss, synger bl.a. melodiøse jazzlåter inspirert av Billie Holiday. Låtene hentes hovedsakelig fra 1940- til 1960-tallets jazzrepertoar og gjengis i nye og friske tolkninger.

SOMMERKVELD I
SØRUMSPARKEN
TIR 02.06

KL.19.00

(GRATIS ENTRÉ)

NB!
PGA. DÅRLIGE VÆRUTSIKTER ER ARR. FLYTTET TIL LILLESTRØM KULTURSENTER


 

Medvirkende;

Elever fra Vigernes skole

Elever fra Skedsmo Musik og Kulturskole

Marie Braathen Sælen m.Joachim Svendsen

Sidsel Ryen m.Jørn Takla gjør litt Prøysen

Konfransier Odd Brubak

Lillestrøm Byorkester
m/ dirigent Morten Michelsen

Salg av kaffe, vaffel og kaker

Arr. Lillestrøm Byorkester

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 30.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

SWINGKAMERATENE

 

Swingkameratene eksisterte fra 1991 til 2009 og spillte ofte i Lillestrøm. Nå gjenoppstått under navnet Swingkameratene 2014. Bandet består av Stein C Thue (spiller idag med Aspheims Oldtimers) - sax/clarinett og vokal, Arild Berger (spiller med Big Chief og Royal Garden) - piano. Svein Gusrud (spiller med Tore Jensens Jazz Band og Opsvik/Gusruds Kvartett)  - bass. Finn Torgersen (spiller med Christiania Jazz Band, Per Borthen Swing Dept og Opsvik/Gusruds Kvartett) - trommer og Jan Inge Melsæter (spiller også med Aspheims Oldtimers, tidl. med Ytre Suløen) - trombone og vokal

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 16.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Østnes Oldtimers

Dette blir nå en helt spesiell jazzkafe siden kapellmesteren har lagt notene på hylla for godt. Men i Jans musikalske ånd blir konserten gjennomført som planlagt og vi oppfordrer alle om å komme for å hedre orkesteret og musikken han var så glad i.

Her kan du lese litt om bandet som ble skrevet i forb. med 40-års jubileet deres, klikk her

Lytt til melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet. Bandet, som nå har holdt det gående i hele 47 år, er altså storbandorientert med et islett av fransk og latinamerikansk dansemusikk. I pressen ble bandet en gang omtalt som et publikumssky “doldies”-orkester, naturlig nok ettersom man er mer opptatt av musikken enn å vise seg frem ! Vokalist med dette utrolig populære lokale danseorkesteret er Beate Skråmm Bakker.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 09.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

SWINGTIME!

Geir Hauger feat. Marian Aas Hansen m.fl.

Superlag bestående av Marian Aas Hansen - vokal, Geir Hauger - trompet og flygelhorn, Magnus Thingnæs - piano, Stig Adolfsen - bass og Christian Lund - trommer.

Marian Aas Hansen startet sin musikalske karriere i tenårene som sangsolist i storband. Siden slutten av 90-tallet har hun gjort seg bemerket gjennom konserter, TV-opptredener og ikke minst sceneshow. I 2006 gjorde hun braksuksess sammen med Kåre Conradi i ”It’s Showtime” på Chat Noir. Storbandshowet fikk strålende kritikker og gikk sin seiersgang også utenfor Oslo. Mer enn 50.000 så showet. Marian har vært med på flere plateinnspillinger og utga i 2005 sitt første soloalbum ”One small step for me”. I 2010 kom albumet ”A Million Miles Away”.

Geir Hauger er utøvende på trompet og flygelhorn i forskjellige band. Han leder egne jazzgrupper og er studiomusiker. Han spilte fast i Radiostorbandet NRK, og ved teatre og revyscener – det ble 15 år under Egil Monn-Iversens taktstokk.

LILLESTRØM KULTURSENTER
ONS. 06.05

KL.19.30

 

LIVEOPPTAK!

SHORTER MESSAGES

Ett Fett Storband
 Jarle G. Storløkken (arr./dirigent)
Marius Haltli
(trp)

Konserten er en hyllest til musikeren og komponisten Wayne Shorter, der EFS tar for seg komposisjoner fra Shorters 60 år lange karriere. I en alder av 81 år (han er født den 25. august 1933) er han fortsatt aktiv som musiker, og ga ut et soloalbum så sent som i 2013. I starten av sin karriere spilte han med Horace Silver og Maynard Ferguson, før han i 1959 skiftet til Art Blakey's Jazz Messengers. Fra 1964 til 1969 var han medlem av Miles Davis' kvintett. I 1970 startet han sammen med Joe Zawinul og Miroslav Vitous fusiongruppen Weather Report. Etter at han forlot Weather Report i 1986 har han gitt ut en rekke album, både i samarbeid med andre musikere og som frontfigur i eget band. Hans diskografi teller rundt 25 egne album samt over 100 album med andre musikere og grupper. Shorter har i sin karriere mottatt 10 Grammy Awards og en rekke andre priser.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 25.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Eirik Berg Svela i både trio og kvintett format
m/ Live Schulerud

Med Diana Krall som forbilde spiller bandet hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra "The Great American Songbook" og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker dette unge bandet seg gjennom flotte arrangementer.
Live Schulerud er en fremadstormende jazzsanger med et modent musikalsk uttrykk. Sin unge alder til tross formidler hun disse klassiske låtene med både personlighet og overbevisning.
Eirik B. Svela har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer.

Live Schulerud - Vokal, Eirik B. Svela - Gitar, Martin Gjerde - Piano, Håkon Bjørgo - Bass og Magnus Eide – Trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 18.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Finn Torgersen Jazzkapell

Finn’s Jazzkapell spiller swingmusikk og består denne gang av Jan Thoresen, klarinett og sax. Janusz Krzos, piano. Terje Dyrud, gitar, Bjørn Svendsen, bass foruten Finn Torgersen, trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.04

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

David Skinner Trio

David Skinner er opprinnelig fra England, og hans stil er nokså utypisk i Norge i og med at hans hovedinteresser innen jazz er swing og stride piano, med pianister som Art Tatum, Fats Waller, Oscar Peterson og Thelonious Monk som inspirasjon. Musikken er derimot på ingen måte “autentisk” og er sterkt preget av individualitet, spontanitet og musikalsk lek. Vi har etterhvert stiftet et meget godt bekjentskap med hans energiske og kreative spill gjennom blant annet "Fats Waller Project" og "Jazzombies", og gjennom denne konserten får vi oppleve Skinner som trio-pianist og bandleder. Foruten David Skinner - piano, medvirker to velkjente og dyktige jazzmusikere, Stig Hvalryg - bass og Hermund Nygård - trommer. Gruppen spiller en blanding av Skinner-komposisjoner og standardlåter.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 21.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

NEW ORLEANS COLLECTIVE

The NOC (The New Orleans Collective) er et relativt nytt band som spiller god gammeldags New Orleans musikk samt egne komposisjoner i god New Orleans ånd. Bandet har fått stor pågang det siste årene og fått mange gode tilbakemeldinger på jobbene de har gjort. Her kan nevnes Mandal Jazzklubb, Charlies Bar og flere jobber i Kr.sand. Ikke minst er det positivt få et oppegående tradjazzband fra Kr.sand med musikere av den yngre generasjonen som dyrker denne stilen på lik linje som de fra eldre generasjoner !
Bandets bestning er: Magnus M. Drågen- Trompet, Runar Fiksdal -Trombone, Bjørn Rønnekleiv - Klarinett og altsax, Joakim Bergsrønning -Tensax, Thomas Edvardsen - Piano, Steinar Glas - Kontrabass, Åsmund Solberg Løvland - banjo og gitar samt Kristoffer Tokle - Trommer.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 14.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

"UngJazz" LVGS

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år, men denne gang med 4 band som vil vise det høye nivået og ikke minst musikkgleden de representerer.
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre. 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.03

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

Swing'n Sweet m/ Lise Lotte Ågedal

Swingende godlåter og jazzstandards fra det amerikanske evergreensreportoaret "The Great American Songbook", latin og ballader samt en og annen Diana Krall låt og dets like. Lise Lotte Ågedal - vokal, Audun Mellesmo - keyboard, Svein-Erik Jansen - gitar og Finn Torgersen - trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 28.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

PlanArbeidernesMusikkLag (PAML)

Semistorband som ble startet på Byplankontoret i Oslo, derav navnet, og har et sammensatt repertoar med hovedvekt på jazzifiserte utgaver av refrengsanger fra 20 og 30-tallet, men også Jelly Roll Morton, Duke Ellington og andre jazzkomponister utgjør en viktig del av bandets base.
Bandet har i gjennomsnitt en spillejobb i måneden, stort sett private jubileer, dansetilstelninger e.l, men har også spilt på Oslo Jazzfestival, Sluzzjazz i Lennartsfors og på Asker Jazzklubb. Bandet har også hatt en rekke utenlandsturer med spillejobber, bl.a. i Italia og Spania. Påsken 2010 var PAML på tur til selveste New Orleans.
Bandet har i en årrekke hatt samarbeid med trombonist Jan Inge Melsæter som mentor, instruktør og gjestesolist. Han har også vært med å produsere bandets tre CD’er.De seinere år har bandet også hatt med seg to unge vokalister ved flere anledninger. Julie Willumsen og Anders Borchgrevink har bidratt hver for seg og sammen med spennende tolkninger av refrengsanger fra 20- og 30-tallet, datidens popmusikk.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 21.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

MonicaZ vals - tribute to Monica Zetterlund

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg - B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik K. Jøkling - trommer.

Dette superlaget har premiere og setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 14.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

GEIR HAUGER/HARALD BERGERSEN KVINTETT

Foruten Geir Hauger - trompet og Harald Bergersen (clar/sax), medvirker Magnus Thingnæs - piano, Stig Adolfsen - bass og Christian Lund - trommer. Repertoaret er stort sett standardlåter fra The Great American Songbook

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 07.02

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

STAFFAN WILLIAM-OLSSON TRIO
Superlag bestående av Staffan W-Olsson - gitar, Audun Ellingsen - bass og vår egen Erik K. Jøkling - trommer !

 

JAZZ JUBILEE
17ÅRS MARKERING !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 31.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

SOULSTATION m/ ARILD STAV

Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med 8 musikere og sangere under ledelse av Arild Stav.
Arild Stav har spilt saksofon for et utall kjente artister fra inn- og utland. Fra orkestergraven har han spilt saksofon og klarinett for det som kan krype og gå av musikalartister og skuespillere, og rett som det er dukker han opp som orkester-leder i TV-programmer.
Denne gangen har Arild samlet et band som bl.a. vil fremføre ekte sprudlende soul-gospel perler. Har blir det klassikere av gospel legenden Andrae Crouch, som allerede som 14-åring skrev ”The Blood Will Never Lose Its Power” og ”My Tribute”, som er blant verdens mest spilte sanger. Crouch har jobbet med Michael Jackson, Madonna, Elton John og Diana Ross og regnes av mange som den moderne gospelmusikkens far. Eller hva med klassikeren og den internasjonale hit’en ”Oh Happy Day”, innspilt og udødeliggjort av Edwin Hawkins Singers i 1969.
Besetning blir som følger: Line Elvena Høllesli, Lisa Strandengen Rollnes og Sindre Røyland (vokal). Ola Slaaen(gitar), Eiolf Ødegård (piano), John Børge Askeland (Bass), Stig Værnes (Trommer) og Arild Stav (saxofon)

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 24.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

MBA kvintett (Melsæter – Bergli – Andresen)

Tribute to Louis Prima

Jazzveteranene Ivar Andresen, Jan Inge Melsæter og Johan Bergli tar styringa og kjører en seksjon med Vegas-jazz a la Louis Prima. Her kommer garantert låter som Just A Gigolo, I Ain't Got Nobody, Buona Sera, Angelina, Zooma Zooma, King of the Swingers og When You're Smiling.
Trolig får vi høre litt fra Mills Brothers repertoaret også med arrangementer som Ivar Andresen skrev bl.a. da han spilte i Bristolorkesteret på 1960 tallet. MBA gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til den amerikanske vokalgruppa.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 17.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

STEPHEN ACKLES & JOACHIM SVENDSEN

Stephen Ackles har holdt på som entertainer i mer enn 30 år. Han må vel kunne kalles Norges svar på Jerry Lee Lewis, og er litt av et fyrverkeri på scenen. Stephen Ackles er også en allsidig sanger med stor forkjærlighet for gamle standardlåter fra jazzens verden så her blir det en variert konsert!
Joachim Svendsen er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters
.  Med en forkjærlighet for å kle om slagere til bluegrass kan det forventes mye lek og moro denne ettermiddagen.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.01

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

BILL SCOTT (US) & JOACHIM SVENDSEN
m/ gjester

Gjesteartisten Bill "Kooly" Scott har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone. Bill har gjestet oss ved flere anledninger, bl.a. på RIBBEjazz og Byfesten med stor suksess, og vi gleder oss til å høre han igjen.
Vårt nye gitarfantom spiller ofte kjente og ukjente jazzlåter med lokale musikere. Se ikke bort ifra en og annen snert av bluegrass, rockabilly og svingende blues også ! 

HER ER NOEN HØYDEPUNKTER FRA 2014

LILLESTRØM
KULTURSENTER

MAN. 29.12

KL.19.00-02.00

Forh. salg av bill.
 er godt i gang
;
64 84 74 50

ONLINE BEST.
KLIKK HER

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå til kr. 475, - og spare inntill kr. 100,- pr. bill. Fra 01.12 er prisen kr. 525,-. Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr. 575,-

www.ribbejazz.no

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.....
Eller en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz og noe for enhver smak !

 

MER VELSMAKENDE OG VARIERT ENN NOEN GANG TIDLIGERE !

FOR 9. ÅR PÅ RAD

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, latin, rockabilly, bluegrass og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett! 

Komplett program er nå lagt ut , se  www.ribbejazz.no

JULEKONSERT
FAGERBORG
SØN. 30.11

KL.19.30

 

 

LES MER, KLIKK
HER

UTVIDET
 JAZZKAFÉ
(ÅRETS SISTE)
FAGERBORG
NB!
SØN. 09.11
KL.18.00

- vi benker oss på Copa ”Fagerborg” Cabana før julestria setter inn !

FOR 12. ÅR PÅ RAD ! 

Forh. salg av bill. på Fagerborg,  Tlf. 64 84 74 00
Kjøp på forhånd og få reservert bord for her blir det fullt.
Pris inkl. juletallerken eller lutefisk kr. 450,-

DETTE ER RASENDE BILLIG FOR BÅDE KONSERT OG MAT !

Trio de Janeiro

SISTE JAZZKAFÉ FØR JUL. NB! SØNDAG 09.11  

UTVIDET JAZZKAFÉ MED JULETALLERKEN ELLER LUTEFISK

Trio de Janeiro varierer i sammensetning, men kjernen består alltid av Tom Lund og Anne-Marie Giørtz og deres brasilianske kjærlighetssanger.  Tom Lund stiftet bandet i 1988. I alle disse årene har han samlet musikere rundt seg for å jobbe med bossa novaen, sambaen og andre musikkformer som vi forbinder med Brasil og landene omkring. De tok like godt Spellemannprisen for sin debut-CD i 1993 – ”Brazilikum”. Aftenposten skrev året etter at  ".....nakkehårene reiste seg i giv akt fra første akkord, og det ble en oppvisning i frydefullt samspill.". Da bandet spilte hos oss sist ble publikum rørt til både latter og tårer, og det var umulig å ikke la seg rive med i den humørfylte konserten med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske dager.

Hvem som er årets gjester er som alltid en godt bevart hemmelighet !

Øysten Sunde, Celio de Carvalho, Kenneth Ekornes, Frøydis Grorud, Roy Nicolaysen og Sveinung Hovensjø har tidligere stått på gjestelisten.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 08.11

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

BAKER HANSEN er historia om fem norske jazzmusikarar som tok Chet Baker med på ei språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er eit spennande møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlege jazzstandardar og vårt eige morsmål.

 

 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 01.11

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

PER BORTHEN SWING DEPT.

Dette er norsk mainstreamjazz på sitt aller beste. Sjefen selv gjør det klart, med sitt Bobby Hackett-inspirerte trompetspill, at ansienniteten så visst ikke tynger ! Trompetist og orkesterleder Per Borthen tok initiativet til dette bandet på midten av 1960-tallet, og siden har de gledet publikum med skikkelig swing fra jazzens første storhetstid. På cd utgivelsen Swingin' (Evigo, 2001) er det vokalistbidrag fra både Karin Krog og Laila Dalseth, som en tid sang fast med gruppen. Per Borthen spiller også i Royal Garden Jazzband, samt i ministorbandet Christiania 12. Musikere; Odd Riisnæs - tenorsax, Harald Bergersen - altsax, Per Borthen - trompet, Harald Halvorsen -  trombone, Arild Berger - piano, Sture Janson - bass, Finn Torgersen - trommer, Lene Fjugstad - vokal.
For å være helt eksakt ble orkesteret etablert i 1966, da Per Borten var statsminister. Navnebroderen mente det var behov for et Swing Department, for å få litt mere fart på sakene. Og fart ble det. Bandet har i alle disse årene vært gjengangere i både radio, TV, jazzklubber og jazzfestivaler. Bandet har stor spilleglede og et stort repertoar.

¨LILLESTRØM KIRKE
SØN. 26.10

KL.18.00

Bestill bill. online nå og spar kr. 50,-
Klikk her

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 25.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

ØSTNES OLDTIMERS

- vårt populære danseorkester med drøye 45 års fartstid er like spillesugne !

Melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet. Bandet, som feirer 45-års jubileum, er altså storbandorientert med et islett av fransk og latinamerikansk dansemusikk. I pressen ble bandet en gang omtalt som et publikumssky “doldies”-orkester, naturlig nok ettersom man er mer opptatt av musikken enn å vise seg frem ! Vokalist med dette utrolig populære lokale danseorkesteret er Beate Skråmm Bakker.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 18.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

SWINGKAMERATENE.

Swingkameratene eksisterte fra 1991 til 2009 og spillte ofte i Lillestrøm. Nå gjenoppstått under navnet Swingkameratene 2014. Bandet består av Stein C Thue (spiller idag med Aspheims Oldtimers) - sax/clarinett og vokal, Arild Berger (spiller med Big Chief og Royal Garden) - piano. Svein Gusrud (spiller med Tore Jensens Jazz Band og Opsvik/Gusruds Kvartett)  - bass. Finn Torgersen (piller med Christiania Jazz Band, Per Borthen Swing Dept og Opsvik/Gusruds Kvartett) - trommer og Jan Inge Melsæter (spiller også med Aspheims Oldtimers, tidl. med Ytre Suløen) - trombone og vokal

¨LILLESTRØM KULTURSENTER
LØR. 11.10

ROMERIKE STORBAND
FESTIVAL

FRA KL.17.00

 


 

Romerike Storbandfestival er klar med årets program. Norges eneste storbandfestival ruller videre på sitt 6. år. 13 band på 3 scener fra kl.17.00 til 01.00. Sjekk ut hvem, hva, når og hvor her; www.romerike-storbandfestival.no/

Dette er to av høydepunktene;

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

Forspill til Romerike Storbandfestival senere på kvelden i Lillestrøm Kultursenter !

SE UNDER

NES STORBAND m/ STINA STENERUD
HYLLER MONICA ZETTERLUND.

Nes storband og Stina Stenerud setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med storbandet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 04.10

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

UNDECIDED JAZZBAND m/ HELENE S. HEIAN.

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blandt annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Sannem Heian fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos oss tidligere.
Nå er de tilbake med unge og dyktige Helene på vokal og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 27.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

LILLESTRØM STORBAND (LISTO)
m/ HELENE E. LORENTZEN

Under konsert urfremføres bl.a. suiten "Perspektiv" av Knut Løken !

Lillestrøm storband ,"Byens eget storband", har siden stiftelsen høsten 1991 lagt vekt på å være et "Ballroom" orkester. Hovedgrunnlaget for deres repertoar er standardlåter fra den "gyldne swingperiode" dvs. musikk av Glenn Miller, Duke Ellington, Sammy Nestico o.l. Bandet har i den senere tid arbeidet mye for å få fram den genuine sounden til Glenn Miller og Benny Goodman. Musikalsk leder er Bjørn Barlo.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 20.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

FINN TORGERSEN'S JAZZKAPELL

Terje Dyrud, gitar. Bjørn Svendsen, bass. Magne Henriksen, vibrafon (kanskje et par låter på trekkspill). Dette er det gamle "Dyrudbandet" som spilte ofte hos oss de første årene. I tillegg er det Jan Thoresen på sax og klarinett og Finn Torgersen på trommer.

KNALLÅPNING PÅ HØSTSESONGEN !
JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 13.09

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

KNALLÅPNING PÅ HØSTSESONGEN !
 

BRINCK-JOHNSEN QUINTET

Brinck-Johnsen Quintet har valgt ut et repertoar som innholder komposisjoner av Gerry Mulligan, Fats Navarro, Hank Mobley, Horace Silver og varierte arrangementer på standardlåter som kanskje ikke lenger blir spilt så ofte.
Bernt Brinck-Johnsen, orkesterleder og barytonsaksofonist f.Oslo 1946, spilte i husband på Club7 i 70-årene, med Arild Wikstrøm, Calle Neumann, Alf Kjellmann, Ditlef Eckhoff, Ole Jacob Hansen og Paul Weeden. I 80-årene hadde han egne band og drev klubben Jazz Alive, siden har han delvis bodd i Tønsberg og i Spania og væ¦rt aktiv
med egne band i både norsk og spansk jazzmiljø. Han har ved flere anledninger presentert seg med internasjonale gjesteartister. Har utgitt 9 cd'er. Bandet består av Brinck-Johnsen - barytonsax, Per Martin Berg - trumpet, Roy Hellvin - piano, Kristen Svendsen - kontrabass og Tom Olstad - trommer

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 29.08
LØR. 30.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel avsluttes for i år !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 29.08 Trubaduren Palle Wagnberg.

LØRDAG 30.08 Trubaduren Palle Wagnberg

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke. 

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 22.08
LØR. 23.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 22.08 Siri M. Worsøe og trubaduren Roar Vea.
Nytt Lillestrømtalent, 16 år gamle sanger og låtskriver Siri Marie, fremfører først egne sanger.
Roar spiller deretter låter av Neil Young, Paul Simon, Joni Mitchell og mange andre.

LØRDAG 23.08 Trubaduren Palle Wagnberg.
Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke. 

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 15.08
LØR. 16.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 15.08 TRUBADUREN PALLE WAGNBERG
Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke.

LØRDAG 16.08 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters
.
 


FAGERBORG
LØR. 16.08
KL. 22.30


LILLESTRØM WALK

Et kulturelt arangement over 2 dager med Jazz, Blues og Kunst i hele Lillestrøm ByFREDRIK "MAD MAN" JOHANSEN

[email protected]ØM WALK PÅ FAGERBORG.

Lytt til ekte Rockabilly band

LØRDAG 16.08 CA. KL.22.30

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS.
Et høyenergisk, svingende band og lekent som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 08.08
LØR. 09.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 08.08 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters
.

LØRDAG 09.08 KIRSTI SØRLIE HANSEN OG JOACHIM SVENDSEN
Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer. Når de med forkjærlighet for blant annet bluegrass og country møtes i
et akustisk landskap, med gitar og to stemmer føler de den magiske stemningen oppstår !
Kisrti ble landskjent da hun deltok på IDOL. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt !
Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 01.08
LØR. 02.08
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 01.08 Trubaduren JOAR BALSTAD

LØRDAG 02.08 Trubaduren GEIR OLAV NIKOLAISEN

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 25.07
LØR. 26.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 25.07 Trubaduren REMI BREVIK

LØRDAG 26.07 Trubaduren REMI BREVIK

Remi Brevik er en erfaren artist som har utført trubaduroppdrag helt siden tidlig 90-tallet. Viserock og populærmusikk fremføres med stor innlevelse og et særegent og sterkt personlig preg.
Remi Brevik underholder med akustisk gitar og sang og presenterer et variert og spennende repertoar i sjangeren pop, rock, blues, soul og visesang; mye stemning, partylåter og noe norsk.
Det serveres tidløse klassikere fra 60,- og 70-tallet og i tillegg får mange perler og klassikere fra både 80-, 90-tallet og frem til i dag også velfortjent oppmerksomhet. Målsetningen er at både publikum og artist skal trives.
Eks: U2, Beatles, Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Cat Stevens, Eric Clapton, David Bowie, pluss mye mer

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 11.07
LØR. 12.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 11.07 Trubaduren PALLE WAGNBERG

Palle spiller godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke

LØRDAG 12.07 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters
.

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 04.07
KL. 19.00-23.00


Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

4th of July Cruising i Lillestrøm.
Europas største amcarcruising !
I fjor cruiset 3.600 amerikanske biler rundt i Lillestrøms gater på den amerikanske nasjonaldagen.
 


 


FREDRIK "MAD MAN" JOHANSEN

Amcar parade i by`n fredag 04.07
- Let’s Rock’n Roll ! ! !
Følg 4. juli Cruisingen i Lillestrøm
og lytt til ekte Rockabilly band på Fagerborg.

FREDAG 04.07 CA. KL.19.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS.
Et høyenergisk, svingende band og lekent som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Blander du dette med masse blank chrome, nypolerte glis og flust med hestekrefter fra 4 juli cruisingen i Lillestrøm sentrum så kan vel neppe settingen bli bedre !

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

UTESERVERINGEN
FAGERBORG
FRE. 20.06
LØR. 21.06
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel starter opp !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 20.06 CHARLES BREAKSPEARE.
Charles er opprinnelig fra London og har holdt på som trubadur i over 30 år.  Han har bodd i Norge i mange år og har turnert over hele landet.  Repertoiret hans er variert og spenner fra irsk, folk, country, rock og ballader.

LØRDAG 21.06 JOACHIM SVENDSEN
Spiller musikk etter humør og smak. Joachim er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters
.

12-15 JUNI

JAZZKLUBBENS ARR. ER I ÅR PÅ UTESCENEN TIL KULTURSENTERET, FOR JAZZKONSERTER  UNDER BYFESTEN KLIKK HER.

FOR KOMPLETT PROGRAM ALLE SCENER KLIKK HER

 

 

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
UTESCENEN

 SØNDAG
 15. JUNI
KL.14.00

 

 

 

KONSERT MED BARNEKOR OG JAZZKVARTETT
Sanger fra jazzens gullalder med Skedsmo Voices (korene Skedsmo Boyses og Miniklang) samt Nymark Collective

 

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.  Østnorsk jazzsenter har nå børstet støv av et knippe av disse gode, gamle jazzslagerne. Til sammen har ti sanger fra popens barndom fått nye, norske tekster og nye musikalske arrangementer. Jazzkvartetten Nymark Collective, med trompetist Kåre Nymark i spissen, tar med seg disse ny-gamle sangene på turné til barne- og ungdomskor på Østlandet.  Med prosjektet ”Fly til månen, fly!” får en ny generasjon sangere et første møte med jazzen som stilart – enstemt, flerstemt, med rytmiske utfordringer og harmonisk spenn - i samspill med et sprell levende jazzband.

Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Kenneth Ekornes – trommer
    

Korene som deltar på turneen har hatt en intens øvingsperiode dette semesteret, og det rapporteres om korister helt ned i åtte års alder som synger "Hallo Dolly" og "Fly til månen" av full hals - også utenom korets øvingstider. Dette vitner om slitestyrken til originalmaterialet, om sterke melodier og fengede linjer med pop- og jazzkvaliteter som lett "setter seg i øret" hos både liten og stor.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØRDAGER

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

JAZZKAFEENE HAR NÅ TATT SOMMERFERIE !

HUSK BYFESTEN 12-15 JUNI

INTIMKONSERTENE PÅ UTETERRASSEN TIL FAGERBORG HVER FREDAG OG LØRDAG KVELD I SOMMER STARTER 20 JUNI

SOMMERKVELD I
SØRUMSPARKEN
TIR 03.06

KL.19.00

(GRATIS ENTRÉ)

 


Hyggelig gjensyn med
Leif Tangen og Jan Østnes

Medvirkende;

Elever fra Vigernes skole

Siri Worsøe

Leif Tangen og Jan Østnes

Roar Vea med «ordførerkomp»

Konfransier Odd Brubak

Lillestrøm Byorkester
m/ dirigent Morten Michelsen

Salg av kaffe, vaffel og kaker

Arr. Lillestrøm Byorkester

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 31.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

BERGLI/ANDRESEN KVARTETT

Johan Bergli (s), Ivar Andresen (p), Harald Juliussen (b) og Finn Torgersen (tr) spiller swing og trad. låter.

Er været fint og varmt spiller bandet på uteterrassen 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 24.05

KL.14.00

(GRATIS ENTRÉ)

 

 

ROYAL GARDEN JAZZBAND

RGJ ble stiftet i 1955 og er dermed Norges nest eldste jazzband som har vært i kontinuerlig aktivitet. De har deltatt på mange festivaler i inn og utland. Høydepunktet var selvfølgelig Jazz & Heritage Festival i selveste New Orleans. Stilmessig spenner RGJ over alt fra New Orleans- til swingjazz, men hovedvekten ligger på ”moderne” dixieland slik man kunne høre Eddie Condons grupper spille den i 1940/50-årene. Mange av ”låtene” er selvsagt også hentet fra Louis Armstrongs repertoar. Dessuten har de spedd på med egne versjoner av nyere materiell.

 

JAZZKAFÉ
LØR. 10.05
KL.14.00

NB!
FLYTTET TIL:

KAFÉEN PÅ
LILLESTRØM KULTURSENTER

GRATIS ENTRÉ

Dave Edge kvintett

 

Dave Edge er kanskje best kjent som saksofonisten i souljazzbandet "The Real Thing", men han har også deltatt i Oslos jazzliv gjennom flere år siden han flyttet fra England i 2006. I tillegg har han spilt med Kenny Wheeler, John Surman, John Taylor og Georgie Fame med flere. Hans nye kvintett spiller en blanding av originale komposisjoner og smakfulle arrangementer fra "The Great american songbook". Musikken har sin forankring fra swinging amerikansk tradisjon og be-bop. Samtidig har musikken en inflytelse fra moderne stiler som latin og funk med fokus på melodiøse arrangementer. Dette er elegant og smakfullt.


Bandet består av Dave Edge - sax, Roy Nikolaisen - trompet, Stig Hvalryg - bass, Ove Billington - piano og Roger Johansen - trommer. Dette er rett og slett et superlag med noen av de mest etablerte og kjente jazzmusikerne i Norge !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 03.05

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Quintet East

 

Siden 4 av de 5 musikerne holder til øst for Oslo har de valgt å kalle dette nye bandet Quintet East. Musikalsk leder Geir Hauger er utøvende på trompet og flygelhorn i forskjellige band. Han leder egne jazzgrupper og er studiomusiker. Han spilte fast i Radiostorbandet NRK, og ved teatre og revyscener – det ble 15 år under Egil Monn-Iversens taktstokk.
Pianisten Ivar Antonsen har bodd i USA i nærmere 20 år og har spilt inn plater med bl.a. Art Farmer og Jimmy Heath og Andy Laverne. Han har også undervist både i USA og vært førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole. Tidligere har han også vært fast akkompagnatør for Karin Krog og har samarbeidet mye med bassist Bjørn Alterhaug. 
Nå har Ivar Antonsen valgt å slå seg ned i Enebakk – tilfeldigvis med bassisten Stig Adolfsen som en av sine nærmeste naboer! Trommeslager Rune Bryn er en av Norges fremste storbandtrommeslagere – som også fungerer utmerket i mindre band, og han bor på Flateby, heller ikke langt fra Stig. Gitarist Sverre Hanstad bor i Oppegård. Unntaket er altså Geir Hauger, som bor på vestkanten i Oslo (Berg). Quintet East spiller moderne, melodiøs jazz, dels egenkomponert, dels standardrepertoar.
Besetningen i QUINTET EAST er altså: Geir Hauger -  trompet/flygelhorn, Ivar Antonsen - piano, Sverre Hanstad - gitar, Stig Adolfsen -  bass og Rune Bryn - trommer.

 

KULTURPUBEN
FRE. 02.05

CA. KL.22.00

 

BILL ”KOOLY” SCOTT
& BONEY MEN

Funky aften på Kulturpuben med et superlag av musikere. Bill "Kooly" Scott,  amerikansk bassist og vokalist innenfor R&B, pop og latin sjangeren har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone.

Med seg har han gitaristen Staffan W-Olsson og Palle Wagnberg på hammond B3, begge kjent fra bl.a. souljazz bandet The Real Thing. Fra vår lokale musikalske skattekiste finner vi Erik K. Jøkling på trommer og en blåserekke bestående av Bjørn Asper på trompet, Svein Greni på sax og Dag Johnsbråten på trombone.

Dette ligger an til å bli vårens vakreste - og ikke minst hotteste - eventyr med høy stemning og løs snipp spekket med heftig soul og funk !

"NATT TIL 01.MAI" FAGERBORG
FOR 29.GANG !
ONS. 30.04

CA. KL.22.00

MIDDAG FRA
KL.19.00

GROOVY NIGHT 

 

Se meny og priser, klikk her

Feat. Bill Scott (US) og et stjernelag med lokale musikere under ledelse av Bjørn Asper.  

Opplev noen av de cooleste låtene fra 70 & 80 tallet. Earth Wind & Fire, Tower Of Power, Chicago ... Dette blir et hoftevrikkende grooveparty - spekket med heftig funk, rock, pop og disco avløst av noen vakre ballader.
Have fun - Go mad !

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB MED DJ OG 80-TALLS MUSIKK !

Bill "Kooly" Scott - amerikansk bassist og vokalist innenfor R&B, pop og latin sjangeren har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone.

Foruten Bill Scott fra USA som solist og Bjørn Asper som arrangør og trompetist, får vi stifte bekjentskap med søskenparet Olena og  Olga Khimich samt Maryia Kasapava (UA) på vokal samt en rekke lokale musikere; Svein Greni - fløte/saxofon, Jan Bunes - bar.sax, Petter Marius Gundersen - trompet, Dag Johnsbråten – trombone, Jarle Storløkken – gitar, Palle Wagnberg - B3, Erik Holsten - keyb, Ole Marius Melhuus – bass og Erik K. Jøkling – trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 26.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Per Borthen Swing Dept.

Dette er norsk mainstreamjazz på sitt aller beste. Sjefen selv gjør det klart, med sitt Bobby Hackett-inspirerte trompetspill, at ansienniteten så visst ikke tynger ! Trompetist og orkesterleder Per Borthen tok initiativet til dette bandet på midten av 1960-tallet, og siden har de gledet publikum med skikkelig swing fra jazzens første storhetstid. På cd utgivelsen Swingin' (Evigo, 2001) er det vokalistbidrag fra både Karin Krog og Laila Dalseth, som en tid sang fast med gruppen. Per Borthen spiller også i Royal Garden Jazzband, samt i ministorbandet Christiania 12. Musikere; Odd Riisnæs - tenorsax, Harald Bergersen - altsax, Per Borthen - trompet, Harald Halvorsen -  trombone, Arild Berger - piano, Sture Janson - bass, Finn Torgersen - trommer, Lene Fjugstad - vokal.
For å være helt eksakt ble orkesteret etablert i 1966, da Per Borten var statsminister. Navnebroderen mente det var behov for et Swing Department, for å få litt mere fart på sakene. Og fart ble det. Bandet har i alle disse årene vært gjengangere i både radio, TV, jazzklubber og jazzfestivaler. Bandet har stor spilleglede og et stort repertoar

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 05.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

TORE JENSEN JAZZ BAND

Orkesteret har sitt utgangspunkt i Stokstad/Jensen Trad.Band som ble startet ifm jazzklubbengasjement i Tyskland i 1962! SJTB hadde etter hvert stor suksess, og var på syttitallet Norges mest populære Gla’jazzorkester. Bandet eksisterte litt fra og til, men det ble reorganisert i år 2000, og holdt på videre fram til høsten 2012, dvs 50 år etter oppstarten i Tyskland! Da takket Bjørn Stokstad for seg. Gode råd var dyre. Ny klarinettist? Nytt bandnavn?
Christian Frank, ble forespurt om han ville være med på klarinett i stedet for Bjørn. Og slik ble det. Christian spiller i tillegg tenorsax. Roy Hellvin er med på piano. Vi kjenner Roy fra utallige kombinasjoner. Han var i mange år musikalsk leder ved Oslo Nye Teater og er den dyktig arrangøren for ministorbandet Christiania 12. Kjell Haugen - trombone, med fartstid hos Egil Monn Iversen var med fra starten i 1962. Svein Gusrud - bass, kom med tidlig på syttitallet. Hadde tidligere vært med i bl.a Magnolia Jazz Band. Kjetil Lønborg Jensen, trommer er yngstemann. Han har spilt med Jazzin’ Babies og er fast trommevikar i Christiania 12. Tore Jensen, trompet er nestor i Oslos tradjazzverden. Også medlem av Christiania 12.
Tore Jensens Jazz Band spiller swingende tradisjonel jazz!

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 29.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

STAFFAN WILLIAM-OLSSON TRIO

The Staffan William-Olsson Trio består av Terje Gewelt på bass og Hermund Nygård på trommer, i tillegg til Staffan på gitar. Gruppen spiller jazzversjoner av Creedence Clearwater Revival, Nancy Sinatra, Torbjørn Egner, The Beatles, Burt Bacharach, J.S. Bach, Ricky Martin og ABBA m.fl.. Pluss en jazz standard låt i ny og ne ! CD'en «POP!» mottok følgende presseomtale:
«POP! gir kjente melodier nytt liv og viser at de overlever i ny tapning. En plate både for jazz- og popfolket.» (Kurt Bakkemoen, VG)
«POP! er blitt en vakker, liten sak som strekker seg et godt stykke utover det tradisjonelle nedslagsfeltet for en standard jazztrio.» (Bjørn Olav Nordahl, Dagens Næringsliv)
«Kan du be om mer fra en blank, rund plastikkskive enn at den gir deg stor glede? At den gir deg lyst på musikk? At den låter så bra at du kan utsette oppgraderingen av stereoanlegget ditt i ennå et halvt år? Du kan ikke be om mer. Løp og kjøp!» (Finn Dag Steiro, Kveldsåpent – NRK P1)

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 22.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

JAZZOMBIES

Dette er David Skinner's swing ensemble, bestående av noen av de beste swing musikerne i Oslo. Lars Frank og Georg Reiss på saxer og clarineter, David Skinner på piano, Svein Aarbostad på bass og Bjørn Olufsen på trommer.
Orkesteret spiller bl.a. låter av Benny Goodman, Fats Waller, Duke Ellington og Nat King Cole, i tillegg til noen originaler av Skinner.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 15.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Geir Hauger m/gjestevokalist Marian Aas Hansen
og bl.a. Lillestrøms egen
Erik Jøkling på trommer

Geir Hauger er utøvende på trompet og flygelhorn i forskjellige band. Han leder egne jazzgrupper og er studiomusiker. Han spilte fast i Radiostorbandet NRK, og ved teatre og revyscener – det ble 15 år under Egil Monn-Iversens taktstokk. Denne gangen har han med seg et superlag bestående av Marian Aas Hansen - vokal, Magnus Thingnæs - piano, Stig Adolfsen - bass og Lillestrøms egen Erik Jøkling - trommer.


Marian Aas Hansen startet sin musikalske karriere i tenårene som sangsolist i storband. Siden slutten av 90-tallet har hun gjort seg bemerket gjennom konserter, TV-opptredener og ikke minst sceneshow. I 2006 gjorde hun braksuksess sammen med Kåre Conradi i ”It’s Showtime” på Chat Noir. Storbandshowet fikk strålende kritikker og gikk sin seiersgang også utenfor Oslo. Mer enn 50.000 så showet.
I 2007 stod Marian igjen på Chat Noir med ”Showgirls”, hvor hun spilte over 100 show. Marian har hatt en rekke roller i musikaler, bl.a. i Beatles på Oslo Nye Teater, Jesus Christ Superstar, Sofies verden, Den syngende Frk. Detektiv og i Kristiania-bohemen.
I flere omganger medvirket hun i ABBA-hyllestshowet ”Thank you for the music”, bl.a. på Sentrum Scene i Oslo. Hun har også gjennom årene gitt norsk stemme til flere tegneseriefigurer i filmer.
Marian har vært med på flere plateinnspillinger og utga i 2005 sitt første soloalbum ”One small step for me”. I 2010 kom albumet ”A Million Miles Away”.
Hun er også siden 2001 blitt svært godt mottatt og gjort stor suksess gjennom sin årlige populære juleturné  ”Stille Natt Hellige Natt”

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 08.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Touché!
- med Hayden Powel som gjest på trompet

En konsert i Django Reinhardt og Stephane Grappelis ånd. Touché! er en av de ledende yngre gruppene i Norges stringswing-miljø og har blitt beskrevet av NRKs Per Olav Haugen som et band med "entusiasm and a lack of respect that shows".
Touché! har tidligere blant annet spilt konserter med Hot Club de Norvège, samt ved Djangofestivalen i Oslo 2011 og 2013 og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg 2010-12. De har gjennom sine innholdsrike konserter etablert som et av string swing-miljøets mest spennende grupper. Gruppen består av Johan Tobias Bergstrøm - Gitar, Bård Helgerud - Gitar/Vokal, Håkon Aase - Fiolin og Fredrik Solberg - Kontrabass
.
Hayden Powell er engelsk, men oppvokst i Molde og utdannet ved Jazzlinja i Trondheim - gjorde seg positivt bemerket allerede på slutten av 1990-tallet gjennom tradbandet Dixi, og har seinere figurert i bl a Magic Pocket og Trondheim Jazzorkester

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 01.03

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Søren Bøgelunds Mirakelband

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg ! Og for noen musikere han har med seg; Pierluca Taranta fra Italia på gitar, Andrea Dreier fra Danmark på bass og Stein-Erik Evenstad på trommer fra Norge. Gå ikke glipp av denne konserten !

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 22.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

MBA kvintett
(Melsæter – Bergli – Andresen)

A tribute to Mills Brothers
Mills Brothers var en sanggruppe som oppstod i familien Mills’ barbersalong i 1925 i byen Mpiqua, Ohio. De opptråtte profesjonelt fra 1928-1982.  

MBA kvintett fremfører et Mills Brothers repertoar med arrangementer som Ivar Andresen skrev bl.a. da han spilte i Bristolorkesteret på 1960 tallet. MBA er jazzveteranene Jan Inge Melsæter, Johan Bergli og Ivar Andresen. De gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til den amerikanske vokalgruppa The Mills Brothers, som oppnådde stor suksess med innspillinger av Tiger rag (1931) og Dinah (duett med Bing Crosby, 1932), filmen The big broadcast (1932) og melodiene «St. Louis Blues» og «Bugle Call Rag» for å nevne noe. Vokalgruppen gjorde også innspillinger med Ella Fitzgerald og Louis Armstrong, men hadde ikke store salg før «Paper Doll» (1943) og «Glow Worm» (1952). Melsæter-Bergli-Andresen, med forkortelsen MBA kvintett, har i tillegg med seg Terje Engen på trommer og Harald Juliussen på bass.e

l Laila

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 15.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

The New Orleans Collective
The NOC (The New Orleans Collective) er et tre års gammelt band som spiller god gammeldags New Orleans musikk samt egne komposisjoner i god New Orleans ånd. Bandet har fått stor pågang det siste årene og fått mange gode tilbakemeldinger på jobbene de har gjort. Her kan nevnes Mandal Jazzklubb, Charlies Bar og flere jobber i Kr.sand. Ikke minst er det positivt få et oppegående tradjazzband fra Kr.sand med musikere av den yngre generasjonen som dyrker denne stilen på lik linje som de fra eldre generasjoner !
Bandets bestning er: Magnus M. Drågen- Trompet, Runar Fiksdal -Trombone, Bjørn Rønnekleiv - Klarinett og altsax, Joakim Bergsrønning -Tensax, Thomas Edvardsen - Piano, Steinar Glas - Kontrabass, Åsmund Solberg Løvland - banjo og gitar samt Kristoffer Tokle - Trommer.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 08.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Eirik Svela Kvintett (feat. Live Schulerud)
Med sangere som Diana Krall og Chet Baker som forbilde spiller Eirik Svela Kvintett (feat Live Schulerud) hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra «The Great American Songbook» og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker dette bandet seg gjennom flotte arrangementer.
Live Schulerud er en fremadstormende jazzsanger med et modent musikalsk uttrykk. Sin unge alder til tross formidler hun disse klassiske låtene med både personlighet og overbevisning.

Live Schulerud - Vokal, Eirik Svela - Gitar, Bjørn-Even Verbeke - Piano, Håkon Bjørgo - Bass og Marius Olsson - Trommer

JAZZ JUBILEE
16-ÅRS MARKERING

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 01.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

Bjørn Asper og et stjernelag av lokale musikere
 - A tribute to Chuck Mangione

Vi markerer vår 16-års dag med en jazzikalsk godbit og noen av våre beste lokale musikere ! Vår ledende leadtrompetist Bjørn Asper fra Lillestrøm, kjent fra bl.a. Ett Fett Storband og ikke minst Sandvika Storband, gjør igjen et prosjekt med låter av en av sine favoritt musikere. Som regel er Bjørn godt plassert i bakerste rekke når han selv spiller, men denne ettermiddagen leder han altså sitt eget band og blir å finne i første rekke. Bandet består for øvrig av noen av våre aller beste lokale musikere. Gjestevokalist for anledningen er Olena Khimich.

Konserten er en hyllest til den Amerikanske komponist og flygelhornist Chuck Mangione som bl.a. har over 30 plateutgivelser bak seg.

Olena Khimich – vokal,
Bjørn Asper - flygelhorn,
Biørn Barlo – div sax,
Erik Jøkling –trommer,
Jarle Storløkken – gitar,
Erik Holsten – brett,
Roger Williamsen – bass

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 25.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

 

Olstad/Huseby kvintett

Her kommer et kremlag og noen av våre mest erfarne musikere du ikke må gå glipp av !

Roy Nikolaysen - trompet,

Knut Riisnæs - Tenorsax,

Per Husby - Piano,

Kåre Garnes - Bass

og Tom Olstad - Trommer.

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 18.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

 

Jack Teagarden er kanskje den mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene. Han var også en glimrende vokalist, bandleder og komponist. Hans karriere strakk seg fra midten av 1920-tallet og helt frem til han døde i 1964. Dette resulterte i en mengde konserter, plateutgivelser og lengre samarbeid med musikere som Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.
Denne konserten tar utgangspunkt i Jack Teagardens mange innspillinger. Her møtes et stjernelag av musikere på tvers av generasjoner i felles interesse om å skape en hyllest til Jack Teagarden.

Kristoffer Kompen - Tribute to Jack Teagarden

Trombonist Kristoffer Kompen som blant annet er kjent fra Jazzin Babies og Union Rhythm Kings, har tross sin unge alder bevist flere ganger at han har studert Teagardens spillestil og tonespråk i detalj. Dette er Kompens hyllest til sitt største tromboneforbilde. Med en av Norges fremste vokalister innen denne stilen, Børre Frydenlund fra blant annet Ophelia Orchestra og Christiania 12, ved sin side, og et solid svingende komp bak seg, kan publikum glede seg til å høre nye versjoner av gamle perler som ”Stars Fell On Alabama”, ”I Got A Right To Sing The Blues” og ”Love Me”.

Kristoffer Kompen – trombone, Børre Frydenlund – gitar/vokal, David Skinner – piano, Svein Aarbostad – bass og Bjørn Olufsen – trommer

 

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 11.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

 

Martin M. Olsen og Jacob Matheus m.fl. 

Martin (fra Leirsund) har Bachelor i utøvende musikk ved NTNU jazzlinja i Trondheim, nåværende komposisjon-student ved Institutt for Musikk og er tidligere UngJazz prisvinner i Jazzklubben mens Jacob (fra Lillestrøm) studerer utøvende jazz og klassisk komposisjon ved Berklee College of Music i Boston ! Denne ettermiddagen kommer de til å spille litt eget materiale, jazzstandarder og noen cover av nyere jazzmusikere. (Brad Mehldau). 

Med seg har de Adrian Løseth Waade: fiolin.
Studert ved Jazzlinja i Trondheim. Medlem av ensemblet "Skadedyr", som mottok gode kritikker etter plate-utgivelsen "Kongekrabbe" i 2013. Mottok Moldejazz sin JazzTalent pris i 2011. 

Fredrik Luhr Dietrichson: Kontrabass
.
Studert ved Jazzlinja i Trondheim. Medlem av blant annet den kritikerroste pianotrioen "Moskus" og "Skadedyr".

Simon Olderskog Albertsen: Trommer
.
Går 3.året ved Jazzlinja i Trondheim. Spiller i blant annet Operasjon Hegge og svensk/folk/jazz-bandet "Adeln"

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 04.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

 

 

Bill Scott (US) & Joachim Svendsen med gjester

Vårt nye gitarfantom spiller kjente og ukjente jazzlåter med lokale musikere. Se ikke bort ifra en og annen snert av bluegrass, rockabilly og svingende blues også !
  
Gjesteartisten Bill "Kooly" Scott har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone. Bill har gjestet oss ved flere anledninger, senest på årets RIBBEjazz, og vi gleder oss til å høre han igjen.

Bekreftede gjester denne ettermiddagen er Lillestrøms egen Erik Jøkling på trommer og Ronny Svendsen på sax.

 

 

 

1jazzman.gif (24757 bytes)

Fant du ikke det du lette etter ? Søk her;
(kun denne siden)

Sist oppdatert 17.06.18

JAZZKAFÉ HVER LØRDAG !
KL.14.00-16.00

BRUK ETTERMIDDAGEN TIL  Å LYTTE TIL TRIVELIG MUSIKK I HYGGELIGE LOKALER PÅ SCENE5 i LILLESTRØM KULTURSENTER. GRATIS ENTRÉ FOR MEDLEMMER !

KJØKKENET BYR PÅ EN ENKEL JAZZ RETT FORUTEN EN RIKHOLDIG MENY.

"SWING" INNOM LILLESTRØM ELLER "TAKE THE A-TRAIN";

KUN 11 MINUTTER FRA OSLO S ! VELKOMMEN !

SE KART - KLIKK HERFoto knudsen cc vest 10
Kystmagasinet i vest
Foto knudsen cc vest 51
Vigrid
Foto knudsen cc vest 89
Adicci n a la tecnolog a: Noticias, Fotos y Videos de
Foto knudsen cc vest 44
Agns b. official site fashion show, music, film, art
Foto knudsen cc vest 48
Beautiful Feminine Blogger Templates for Women
Foto knudsen cc vest 77
Bienal de Poesa Experimental de Euskadi "ex! poesa"
Foto knudsen cc vest 34
Foto knudsen cc vest 69
Foto knudsen cc vest 75
Foto knudsen cc vest 97
Foto knudsen cc vest 64
Foto knudsen cc vest 29
Foto knudsen cc vest 94
Foto knudsen cc vest 24
Foto knudsen cc vest 76
Foto knudsen cc vest 94