Tips voor het maken van een fotoboekTips voor het maken van een fotoboek

Jouw eigen fotoboek maken is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook nog eens erg simpel. Maak een fotoboek om iets te vieren, zoals een jubileum of een verjaardag. Of om een herinnering blijvend te maken, zoals bijvoorbeeld de herinneringen van een mooie vakantie of een trouwdag. Hoe dan ook, fotoboeken brengen altijd een lach op je gezicht.

Vorm

Liggend
Vierkant
Staand

Type

Harde omslag
Zachte omslag
Spiraalbinding
Platliggend
Navulbaar

Prijs

€0 t/m €10
€10 t/m €20
€20 t/m €30
€30 en meer

Formaat

L (A4)
XS
S
M (A5)
XL
XXL

Fotokalender L

30x21 cm

Fotokalender XL

33x30 cm

Spiraal fotoalbum liggend S

16x12 cm

Fotoboek liggend XL

33x24 cm

Spiraal fotoalbum liggend M

24x16 cm

Softcover fotoboek staand L

21x28 cm

Softcover fotoboek liggend M

20x15 cm

Spiraal fotoalbum vierkant L

21X21 cm

Fotoboek liggend L

28x21 cm

Spiraal fotoalbum staand XL

24x33 cm

Fotoboek vierkant L

21X21 cm

Fotoboek liggend M

20x15 cm

Spiraal fotoalbum staand L

21x30 cm

Fotoboek vierkant XL

30x30 cm

Softcover fotoboek vierkant L

21X21 cm

Fotoboek staand XL

24x33 cm

Softcover fotoboek liggend L

28x21 cm

Spiraal fotoalbum staand S

12x16 cm

Fotoboek vierkant M

14x14 cm

Fotoboek staand L

21x28 cm

Softcover fotoboek staand M

15x20 cm

Softcover fotoboek vierkant M

14x14 cm

Spiraal fotoalbum staand M

16x24 cm

Spiraal fotoalbum liggend L

30x21 cm

Spiraal fotoalbum vierkant M

14x14 cm

Softcover fotoboek vierkant XL

30x30 cm

Fotoboek staand M

15x20 cm

Spiraal fotoalbum liggend XL

33x24 cm

Spiraal fotoalbum liggend XXL

50x34 cm

Verzamel mooie foto’s, grappige kiekjes of de schattigste afbeeldingen om jouw fotoboek compleet te maken. Kies de leukste achtergronden of voeg zelf je eigen achtergrond toe. Alle ingrediënten zijn in huis om jouw fotoboeken origineel, indrukwekkend en mooi te maken. Pak alle ingrediënten, zoals de fotoverzameling, achtergronden en sjablonen. Voeg ze vervolgens samen en ga aan de slag met een uniek fotoboek die helemaal naar jouw eigen hand is gezet. Het enige wat dan nog rest is om te pronken met wat je gecreëerd hebt en het fotoboek op elke gelegenheid rond laten gaan.

Fotoboeken maken in vijf stappen

  • Selecteer het type fotoboek dat het beste bij jou past (hierbij heb je de keuze tussen harde kaft, softcover, spiraalbinding of een verzamelalbum)
  • Maak gebruik van het eenvoudige drag-and-drop systeem om jouw foto’s te plaatsen
  • Schrijf teksten op de pagina’s om jouw fotoboek nog persoonlijker te maken
  • Kies een achtergrond uit de software of voeg zelf jouw eigen achtergrond toe
  • Plaats het fotoboek in je winkelmandje en klik op verzenden

De levertijd verschilt per product en hangt af van het type binding. Kijk bij jouw favoriete product naar de verwachtte levertijd.

Type fotoboeken

fotoboeken bindingenHet Fotoalbum heeft een breed aanbod aan fotoboeken. Hierdoor zit er altijd wel een type tussen die bij jou past. Klein of groot, licht of zwaar: wat je ook zoekt, hier kun je het vinden. Om de keuze net wat makkelijker voor je te maken hebben wij op een rij gezet wat je kunt verwachten per type:

Fotoboek met harde kaft

Wanneer je aan een fotoboek maken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het fotoboek met een harde kaft. Door de omslag harde kaftharde kaft heeft het fotoboek een luxe uitstraling. Daarnaast heeft het fotoboek met harde kaft veel weg van een echt boek. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de foto op de kaft, wat jouw fotoboek meteen uniek maakt. Door de luxe uitstraling is dit type het meest geschikt voor de herinneringen die goed bewaard moeten worden, zoals de foto’s van een bruiloft of de bijzondere verre reis. Fotoboeken met harde kaft hebben een levertijd van 6 werkdagen. Dit komt door alle zorg die gestopt wordt in het perfectioneren van de boeken. Het fotoboek met harde kaft wordt ingebonden met lijm en heeft daarom in ieder geval 24 uur nodig om te drogen.

Softcover fotoboek

zachte-kaftDit type fotoboek heeft een zachte kaft en vertoont daarmee een sterke gelijkenis met een glossy magazine. Aan het softcover fotoboek zijn veel voordelen verbonden. Zo is het een stuk lichter dan fotoboeken met een harde kaft waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Want ondanks het groot aantal pagina’s die je kwijt kunt in het softcover fotoboek, blijft het gewicht aan de lage kant door de zachte kaft. Softcover fotoboeken zijn perfect voor foto’s die je het liefste aan iedereen wil laten zien, op welk moment dan ook. Denk hierbij aan babyfoto’s of foto’s van de gezellige vakantie in Italië. Draag het overal mee naartoe en sta op ieder moment klaar om te pronken met jouw mooiste foto’s!

Fotoalbum met spiraalbinding

Als je op zoek bent naar een uniek fotoalbum die je ook nog eens overal mee naartoe kunt nemen, dan ben je spiraalbindingwaarschijnlijk op zoek naar een fotoalbum met spiraalbinding. Door de spiraalbinding blijft het fotoalbum licht, ongeacht de grootte. En groot, dat is het spiraal fotoalbum zeker. Of klein, want dit fotoboek varieert in groottes van XS tot XXL. Speciaal voor je allerkleinste foto’s die je mee wilt nemen in je broekzak. Of juist voor de allergrootste foto’s die je vol trots rond wil laten gaan op verjaardagen: het spiraal fotoalbum heeft het allemaal. Jouw spiraal fotoalbum kun je helemaal naar je eigen hand zetten. Want niet alleen jouw eigen foto’s maken fotoboeken uniek, ook de omslag maakt het eigen. Het spiraal fotoalbum biedt voldoende keus als het gaat om de omslag. Van rood, blauw, goud tot transparant: bij het spiraal fotoalbum kun je kiezen tussen 10 kleuren.

Navulbaar fotoboek

verzamelalbum vierkant l bindingNaast de fotoboeken die je in één keer moet maken, biedt Het Fotoalbum ook het verzamelalbum aan. Bij het verzamelalbum bestel je de omslag en de eerste inhoud, maar daarna kun je een navulling bestellen. Het verzamelalbum vierkant M kan doorgaan tot maximaal 120 pagina’s en het verzamelalbum vierkant L kan maximaal 200 pagina’s aan. Maar het verzamelalbum vierkant L exclusive spant de kroon met maximaal 400 pagina’s. Wil je bijvoorbeeld ieder jaar nieuwe foto’s van jouw kinderen toevoegen aan het fotoboek? Dat is mogelijk met het verzamelalbum. Het verzamelalbum wordt extra uniek door de omslag. Ga bijvoorbeeld voor een canvas-omslag in het rood of een wit lederen omslag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies jouw favoriete kleur of de kleur die het beste past bij het thema van het fotoboek. Zo wordt het personaliseren van jouw verzamelalbum erg makkelijk.

Papiersoorten

De fotoboeken van Het Fotoalbum hebben twee soorten papier: 200 grams zijdeglans en 250 grams zijdeglans papier. Het papier dat gebruikt wordt voor de fotoboeken is met zorg geselecteerd en past het beste bij het type binding. Voor het fotohoogglans verzamelalbum vierkant lboek met harde kaft en het softcover fotoboek wordt het 200 grams zijdeglans papier gebruikt. Dikker papier is niet nodig bij deze typen. Daarentegen wordt bij het spiraal fotoalbum gebruik gemaakt van het 250 grams papier. Zo blijft het papier onbeschadigd, ondanks de spiraalbinding. Het verzamelalbum is wat betreft papiersoorten een vreemde eend in de bijt. Voor het verzamelalbum vierkant M en vierkant L exclusive wordt gebruik gemaakt van 250 grams papier. Maar het papier van het verzamelalbum vierkant L bestaat uit 200 grams zijdeglans papier, omdat de binding het papier niet beschadigt.

Voor een extra luxe uitstraling kun je kiezen voor hoogglans. Dit is een extra laag op het papier die meer glanst dan bijvoorbeeld zijdeglans papier. Je kunt de hoogglans-optie toepassen op alle fotoboeken van Het Fotoalbum.

Deel jouw fotoboek online

Een fotoboek maken is niet iets dat je ‘even snel’ doet. Je wilt waarschijnlijk een mooi boek maken en dat kost nou eenmaal tijd. Maar als het dan eindelijk af is, ben je zo trots als een pauw en dat mag iedereen weten. Het Fotoalbum biedt daarom de mogelijkheid om jouw creatie online te delen met iedereen. Deel het met jouw familie en vrienden en geef iedereen een kijkje in jouw unieke fotoboek.

Zo maak je jouw fotoboek extra bijzonder

Je kunt allerlei extra’s toevoegen om jouw creatie extra bijzonder te maken. Bepaal zelf welke achtergrond je gebruikt door een eigen foto toe te voegen. Of kies voor een achtergrond uit de software. Je kunt er ook voor kiezen om jouw foto’s een unieke uitstraling toe t voegen door te werken met maskers. Daarnaast kun je ook vrolijke en stoere kaders kiezen voor de foto’s. Maak het af met bijzondere sjablonen die jouw creatie extra opvrolijken. sjablonen en kaders

Inspiratie en tips

Ben jij altijd op zoek naar leuke ideeën voor jouw fotoboek? Het Fotoalbum ook! Op onze blogpagina delen wij originele ideeën waardoor jij jouw boek nog leuker kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan fotografietips, cadeautips en handige tips hoe je nog meer uit jouw fotoproduct kunt halen. Neem een kijkje en doe inspiratie op voor jouw volgende creatie!

Meerdere fotoboeken maken

Het Fotoalbum ziet steeds vaker dat er meerdere dezelfde fotoboeken worden gemaakt. Daarom willen wij de klanten die vijf of meer fotoboeken maken een leuke korting aanbieden via onze klantenservice. Wanneer je vijf of meer fotoboeken wilt maken, kun je contact opnemen met onze klantenservice en ontvang je een kortingscode die je bij jouw bestelling kunt toevoegen. Hierdoor wordt het maken van meerdere fotoboeken steeds leuker.

Offline of online fotoboek maken

Om het fotoboeken maken nog makkelijker te maken, heb je bij Het Fotoalbum de keuze tussen de online of offline software. Online kun je direct beginnen met een fotoboek maken, je hoeft hier niks voor te downloaden en je kunt tussendoor stoppen. Voor de offline software wordt het programma gedownload. Deze kun je vervolgens op je computer laten staan en op elk moment verder gaan. Omdat fotoboeken vaak grote projecten zijn die vragen om afbeeldingen van hoge kwaliteit, adviseren wij om de offline software voor fotoboeken maken.

Wil je aan de slag met de offline software? Klik dan op begin nu. Ga naar jouw favoriete product om te beginnen met de online software.Tips voor het maken van een fotoboek 62
Cached
Tips voor het maken van een fotoboek 9
Tips voor het maken van een fotoboek DIGITALEFOTOGRAFIETIPS
Tips voor het maken van een fotoboek 31
Startpunt voor webmasters, javascripts, hosting, design
Tips voor het maken van een fotoboek 80
1950s Fashion Style Guide - How to dress 50s Style
Tips voor het maken van een fotoboek 1
Battaglia di Stalingrado - Le Grandi Battaglie della
Tips voor het maken van een fotoboek 62
CMR Intranet : HOT MESSAGES & JOB OPPORTUNITIES
Tips voor het maken van een fotoboek 70
Tips voor het maken van een fotoboek 59
Tips voor het maken van een fotoboek 16
Tips voor het maken van een fotoboek 26
Tips voor het maken van een fotoboek 90
Tips voor het maken van een fotoboek 76
Tips voor het maken van een fotoboek 30
Tips voor het maken van een fotoboek 25
Tips voor het maken van een fotoboek 63
Tips voor het maken van een fotoboek 77